0 0
Banangranola – hemmagjord granola med banan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 dl Rågflingor går att ersätta med havregryn
8 dl Havregryn
1 dl Pumpafrön
0.5 dl Solrosfrön
1.5 msk Kanel
2 dl Valnötter ersätt med andra nötter eller mer frön
1 st Mogna bananer
0.75 dl Vatten
1 dl Rapsolja
0.5 dl Honung

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Banangranola – hemmagjord granola med banan

  • 50
  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Hemmagjord granola med banan. Krispig granola men nötter och banan som ger både smak och sötma. Du kan byta ut valnötterna mot andra nötter eller mer frön om du är allergisk. Granolan håller sig längre om du förvarar torrt  i burkar men troligtvis går den åt väldigt fort!

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 150 grader.

2
Done

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ihop honung (agave eller annan sötning funkar också), vatten och olja i en kastrull och värm upp. Mosa ner bananen. Vänd sedan ner i de torra ingredienserna och kräma in i granolan.

3
Done

Sprid ut granolan ordentligt på plåten och grädda i ca 30-40 minuter. Rör om efter 15 min. Granolan ska ha gyllenbrun färg och vara helt torr när den är klar. Låt den svalna och förvara sedan torrt i burkar

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
krispig potatis i ugn
previous
Frasig potatis i ugn
god citronmarängtårta
next
Luftig och god citronmarängtårta
krispig potatis i ugn
previous
Frasig potatis i ugn
god citronmarängtårta
next
Luftig och god citronmarängtårta

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment