0 0
Tacolasagne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g Köttfärs
1 påse Tacokrydda
1 st Vitlöksklyftor
0.75 dl Vatten
15 st Körsbärstomater
1 tsk Spiskummin
1 tsk Paprikapulver
1 burk Majs
3 dl Riven mozzarella
3 dl Créme Fraiche
4 dl Grädde
Salt
Peppar
Övrigt
500 g Färska lasagneplattor
2 dl Riven mozzarella

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Tacolasagne

  • 50
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

  • Övrigt

Directions

Share

Tacolasagne – en enkel och snabblagad maträtt inspirerad av den populära tacopastan.

I receptet använder jag färska lasagneplattor som jag kokar snabbt så de mjuknar lite.

 

 

Steps

1
Done

Färsen

Värm en panna och stek köttfärsen i olja. Pressa ner en vitlöksklyfta och stek till färsen fått fin färg. Tillsätt tomaterna som du halverar. Tillsätt tacokryddan och vatten och låt stekas ihop i några minuter.

2
Done

Tillsätt creme fraiche och matlagningsgrädde och låt puttra i 6-7 minuter. Tillsätt sedan majs och låt puttra ytterligare 3-4 min. Vänd i paprikapulver och peppra. Smaka av med salt. Värm ugnen till 200 grader.

3
Done

Montera och grädda lasagnen

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner två plattor åt gången i 30-40 sekunder. De ska bara mjukna.
Börja med plattor i botten och varva plattor med fyllning. Avsluta med fyllning och riven ost.

4
Done

Servera

Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Låt sätta sig och servera sedan med en sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kycklingcurry i baguette
next
Pannacotta utan gelatin
previous
Kycklingcurry i baguette
next
Pannacotta utan gelatin

Add Your Comment