Ingredients
-
Pannacottan
- 2 dl Grädde
- 0.5 dl Gelesocker
- 1 krm Vaniljpulver
- 1 tsk Vaniljsocker
-
Hallonspegel
- 225 g Frysta hallon
- 3 msk Gelesocker
- 2 msk Vatten
-
Topping
- Färska hallon
- Citronmellis
Directions
Pannacotta utan gelatin – med vaniljsmak och hallonspegel. Vet du att du enkelt göra pannacotta utan gelatin. Det du använder istället för geletidblad är gelesocker. Det går dessutom mycket mycket snabbare. Du kan smaksätta pannacottan med vad vill t ex vanilj, kaffe, choklad eller något annat. Du kan även variera hallonspegel och byta ut hallonen mot t ex mango, passion eller citron.
Receptet ger 2 större eller 4 små pannacottor.
Steps
1 Done | PannacottanHäll över alla ingredienser i en kastrull. Ställ på plattan och låt koka upp, koka i 30 sekunder. |
2 Done | HallonspegelHäll över hallon och vatten i en kastrull. Låt sjuda tills hallonen är mosade. Sila av genom en finmaskig sil sil så att kärnorna silas bort. |
3 Done | ServeraToppa pannacottan med färska hallon och citronmellis. |
3 Comments Hide Comments
På vilket sätt går det ”mycket snabbare” att göra pannacottan med gelesocker än gelatin? Är det att man slipper vänta fem minuter på att gelatinbladen ska suga åt sig vatten?
Kan vara för att gelatin behöver koka i ca 10 min och sen stå i kylen 3-5 timmar medan gelesockret är klart efter 50 min 🙂
Toppenrecept som gav bra konsistens och smak! Funkade även fint med sojagrädde.