• Hem
  • Bröd
  • Arepas – majsbröd med rostad tomatsalsa
0 0
Arepas – majsbröd med rostad tomatsalsa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Arepas
6.5 dl Pan - majsmjöl
8 dl Ljummet vatten
2 tsk Salt
Rapsolja att steka i
Rostad tomatsalsa
200 g Körsbärstomater
1 st Rödlök
1 tsk Chipotle chili
2 st Vitlöksklyftor
1 st Lime
Salt
Olivolja
Valfritt protein
400 g Kyckling eller soyafiléer
1 tsk Grillkrydda
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Spiskummin
2 msk Rapsolja
Salt
Övrigt
10 Körsbärstomater
3 dl Guacamole
1 burk Majs

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Arepas – majsbröd med rostad tomatsalsa

  • 45
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Arepas

  • Rostad tomatsalsa

  • Valfritt protein

  • Övrigt

Steg

Dela

Arepas – majsbröd med rostad tomatsalsa, guacamole och valfritt protein. Arepa är ett populärt majsbröd i det nordliga länderna i Sydamerika, bland annat Colombia och Venezuela. Brödet fylls ofta med ost eller äts likt en taco med protein, avokado och grönsaker.

Arepas bakas med ett speciellt finkornigtmjöl som heter Pan eller Masa harina som är helt glutenfritt. Det kommer inte funka om man t ex köper ett majmjöl från Risenta.

 

Tips på Studentpresenter här (adlink)

Steg

1
Färdig

Tomatsalsan

Sätt ugnen på 200 grader. Dela tomater och löken och lägg över i en form tillsammans med vitlöksklyftorna. Ringla över olja. Salta och krydda med chipotle chili. Rosta i 20-30 min tills löken och tomaterna fått färg.
Låt svalna och mixa. Smaka av med lime, olivolja och salt.

2
Färdig

Arepas

Blanda mjölet och saltet i en skål. Tillsätt vatten tills degen går ihop är är lätt kletig men ändå formbar. Tillsätt mer vatten ifall det känns torrt. Den här degen behöver inte knådas utan bara gå ihop.
Forma degen till 7-8 st tefat.
Stek på medelvärme på båda sidor tills de är helt gyllene.

3
Färdig

Övriga tillbehör

Till arepas kan du antignen ha kyckling eller sojafilébitar för vegetariska.
Dela kycklingen i mindre bitar om du kör på kyckling och blanda med kryddorna, olja, vitlök och salt. Gör samma sak ifall du använder soyafilébitar. Stek sedan tills bitarna fått fin färg.

4
Färdig

Servera

Gör en guacamole och dela tomater. Du kan också välja att ha andra grönsaker till.
Dela din arepa på mitten och fyll med tomatsalsa och dina tillbehör!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Brownie med saltkola
Föregående
Brownie med saltkola
Italiensk pastasallad med pesto på rostade pumpafrön
Nästa
Italiensk pastasallad med pesto på rostade pumpafrön
Brownie med saltkola
Föregående
Brownie med saltkola
Italiensk pastasallad med pesto på rostade pumpafrön
Nästa
Italiensk pastasallad med pesto på rostade pumpafrön

Kommentera