Ingredients
-
Couscous
-
3 dl Couscousokokt
-
1 st Grönsaksbuljong
-
0.5 tsk Gurkmeja
-
4 dl Kallt vatten
-
Övrigt
-
3 st Chorizo
-
1 st Aubergine
-
1 st Paprika
-
200 g Haricots verts
-
2 st Morötter
-
1 st Gullök
-
2 dl Kokta röda linser
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Riven ingefära
-
1 msk Paprikapulver
-
1 tsk Chilipulver
-
1 tsk Lökpulver
-
Vegetaefter smak
-
Tillbehör
-
2 dl Grekisk yoghurt
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
Directions
Couscouspytt med chorizo och massa grönsaker. Den här rätten är en perfekt resträtt då du kan variera grönsakerna med både färska och frysta. Chorizon går även utmärkt att byta ut till vegetarisk korv eller utesluta helt då rätten även innehåller proteinrika linser.
Serveras med vitlöksyoghurt.
Steps
1
Done
|
CouscousKoka upp buljong och gurkmeja i vattnet. |
2
Done
|
PreppTärna morot, paprika, chorizo, aubergine och lök. Riv ingefära och vitlök. Tina och dela hari coverts. Salta och ringla över olja på auberginen och krydda även auberginen med paprikapulver, chilipulver och peppar. |
3
Done
|
TillagaStek auberginen i olja tills den är gyllene. Ställ åt sidan. |
4
Done
|
ServeraServera couscouspytten med vitlöksyoghurt (yoghurt du blandar med riven vitlök och salt). |