0 0
Couscouspytt med chorizo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Couscous
3 dl Couscous okokt
1 st Grönsaksbuljong
0.5 tsk Gurkmeja
4 dl Kallt vatten
Övrigt
3 st Chorizo
1 st Aubergine
1 st Paprika
200 g Haricots verts
2 st Morötter
1 st Gullök
2 dl Kokta röda linser
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Riven ingefära
1 msk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
1 tsk Lökpulver
Vegeta efter smak
Tillbehör
2 dl Grekisk yoghurt
1 st Vitlöksklyftor
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Couscouspytt med chorizo

  • 30
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Couscous

  • Övrigt

  • Tillbehör

Directions

Share

Couscouspytt med chorizo och massa grönsaker. Den här rätten är en perfekt resträtt då du kan variera grönsakerna med både färska och frysta. Chorizon går även utmärkt att byta ut till vegetarisk korv eller utesluta helt då rätten även innehåller proteinrika linser.

Serveras med vitlöksyoghurt.

Steps

1
Done

Couscous

Koka upp buljong och gurkmeja i vattnet.
Häll upp couscousen i en bunke. Häll över vattnet så att de täcker couscousen med 1 cm. Rör om. Lägg en tallrik över och låt couscousen svälla i 5-10 minuter.
Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.

2
Done

Prepp

Tärna morot, paprika, chorizo, aubergine och lök. Riv ingefära och vitlök. Tina och dela hari coverts. Salta och ringla över olja på auberginen och krydda även auberginen med paprikapulver, chilipulver och peppar.
Skölj röda linser och kokta eventuellt om dina är torkade. Blanda alla kryddor i en liten skål.

3
Done

Tillaga

Stek auberginen i olja tills den är gyllene. Ställ åt sidan.
Stek sedan chorizo. Ställ åt sidan.
Stek lök, morot och paprika tills de mjuknat och vänd sedan i vitlök, ingefära och kryddorna. Stek ihop och vänd sedan ner aubergine, korv, hari covets. Blanda och tillsätt sedan couscousen och linserna.
Stek ihop och smaka av med salt (örtsalt vegeta), peppar och eventuellt mer kryddor. Tillsätt mer olja i fall det behövs.
När allt är ihopblandat och smakar bra är det dags att servera.

4
Done

Servera

Servera couscouspytten med vitlöksyoghurt (yoghurt du blandar med riven vitlök och salt).

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pastasallad med pesto & bacon
next
Dadel delicatobollar
previous
Pastasallad med pesto & bacon
next
Dadel delicatobollar

Add Your Comment