0 0
Dadel delicatobollar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
5 dl Havregryn
12 st Färska dadlar
1.5 msk Kakao
70 g Mörk choklad 55%
50 g Rumstempererat smör
1 nypa Flingsalt
2 msk Vatten eller kaffe
Topping
1.5 msk Riven kokos
30 g Mörk choklad
Flingsalt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dadel delicatobollar

  • 20
  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela

Dadel Delicatobollar, en mix mellan dadelbollar och chokladbollar. Istället för socker så har vi dadlar och istället för enbart kakao så har vi även choklad i smeten. Jag toppar även bollarna med både kokos och choklad istället för att rulla, men det kan man göra lite som man vill.

Steg

1
Färdig

Smeten

Smält chokladen. Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa till en smet. Tillsätt mer kaffe/vatten om det behövs, om den känns lite lös kan du låta den stelna i kylen en kortis.

2
Färdig

Rulla till bollar. Toppa med smält mörk choklad som du blandar ut med lite olja. Strö sist på lite kokos och flingsalt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Couscouspytt med chorizo
Nästa
Linssoppa toppad med rostad blomkål
Föregående
Couscouspytt med chorizo
Nästa
Linssoppa toppad med rostad blomkål

Kommentera