0 0
Dadel delicatobollar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 dl Havregryn
12 st Färska dadlar
1.5 msk Kakao
70 g Mörk choklad 55%
50 g Rumstempererat smör
1 nypa Flingsalt
2 msk Vatten eller kaffe
Topping
1.5 msk Riven kokos
30 g Mörk choklad
Flingsalt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Dadel delicatobollar

  • 20
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Dadel Delicatobollar, en mix mellan dadelbollar och chokladbollar. Istället för socker så har vi dadlar och istället för enbart kakao så har vi även choklad i smeten. Jag toppar även bollarna med både kokos och choklad istället för att rulla, men det kan man göra lite som man vill.

Steps

1
Done

Smeten

Smält chokladen. Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa till en smet. Tillsätt mer kaffe/vatten om det behövs, om den känns lite lös kan du låta den stelna i kylen en kortis.

2
Done

Rulla till bollar. Toppa med smält mörk choklad som du blandar ut med lite olja. Strö sist på lite kokos och flingsalt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Couscouspytt med chorizo
next
Linssoppa toppad med rostad blomkål
previous
Couscouspytt med chorizo
next
Linssoppa toppad med rostad blomkål

Add Your Comment