• Hem
  • Hemmagjorda delicatobollar
0 0
Hemmagjorda delicatobollar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
6 dl Havregryn
0.75 dl Kakao
200 g Rumstempererat smör
2 msk Kaffe eller vatten
2 dl Florsocker
100 g Marabou mjölkchoklad
1 nypa Flingsalt
Att doppa i
50 g Mörk choklad 55%
50 g Marabou mjölkchoklad
3 dl Riven kokos
1 msk Rapsolja

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hemmagjorda delicatobollar

  • 45
  • Portioner 8
  • Lätt

Ingredienser

  • Att doppa i

Steg

Dela

Hemmagjorda delicatobollar – supergoda och krämiga delicatobollar. Till skillnad från vanliga chokladbollar så innehåller dessa mjölchoklad i smeten och doppas även i mjölkchoklad. De blir otroligt krämiga och goda.

Steg

1
Färdig

Smeten

Smält mjölkchokladen. Mixa havregryn, smör, kakao, florsocker, kaffe (eller vatten) och salt till en krämig och lös smet. Lägg över i en spritspåse eller skål och låt stelna i kylen.

2
Färdig

Forma / spritsa

När smeten satt sig - spritsa ut på en plåt eller forma till små toppar. Lägg i frysen eller kylen en stund så får de stelna till sig innan vi doppar i choklad.

3
Färdig

Doppa i choklad

Smält chokladen i ett glas och blanda med lite neutral olja.
Ta fram delicatobollarna och fyll en skål med riven kokos. Doppa bollarna med hjälp av en grillpinne som du sätter i botten på delicatobollen. Doppa i chokladen och låt rinna av innan du doppar i kokos. Fortsätt så tills alla är doppade.
Låt stelna i kylen.

4
Färdig

Servera

Servera och låt stå i kylen, de blir mjuka om de står framme för länge.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Grillostsallad med rostad salsa
Föregående
Grillostsallad med rostad salsa

2 Comments Dölj kommentarer

Kommentera