• Home
  • Bollar
  • Chokladbollar – supergoda och krämiga
0 0
Chokladbollar – supergoda och krämiga

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 g Rumstempererat smör
4.5 dl Havregryn
1.25 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
0.25 dl Kallt starkt kaffe alternativt mjölk
0.75 dl Kakao
1 nypa Salt förhöjer smakerna
Att rulla i
Pärlsocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Chokladbollar – supergoda och krämiga

  • 15 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Att rulla i

Directions

Share

Chokladbollar – supergoda och krämiga! De som gör de extra krämiga är att ingredienserna mixas till en slät smet i en matberedare. Jag använder även florsocker istället för vanligt strösocker som gör det extra krämigt. Smeten kan bli något lösare men då är det bara att låta den stelna i kylen en stund innan du rullar till bollar.

Receptet ger 4 st stora chokladbollar, 8 medelstora eller 16 små. Dubbla mängden för fler! Gör med fördel fler för de håller sig bra i kylen i 2-3 veckor och i frysen i flera månader.

Rulla chokladbollar utan kladd på fingrarna

Ett tips för att slippa kladdiga fingrar när du rullar dina bollar är att hälla upp kokos eller socker i ett glas. Lägg ner en åt gången och skaka/snurra glaset till kokos/pärlsockret(adlink) har fastnat.

Steps

1
Done

Smeten

Lägg alla ingredienser förutom pärlsockret i en matberedare. Viktigt att smöret är rumstempererat. Mixa till en slät smet. Lägg över i en skål och ställ sedan i kylen så att smeten får sätta sig lite.

2
Done

Rulla till bollar

Rulla till 4 stora bollar eller till 8-10 st mindre.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krispig halloumiburgare med jalapenodressing
previous
Krispig halloumiburgare med jalapenodressing
Kinesisk kycklingcurry
next
Kinesisk kycklingcurry
Krispig halloumiburgare med jalapenodressing
previous
Krispig halloumiburgare med jalapenodressing
Kinesisk kycklingcurry
next
Kinesisk kycklingcurry

Add Your Comment