• Hem
  • Bollar
  • Chokaldbollar – supergoda och krämiga
0 0
Chokaldbollar – supergoda och krämiga

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
100 g Rumstempererat smör
4.5 dl Havregryn
1.25 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
0.25 dl Kallt starkt kaffe alternativt mjölk
0.75 dl Kakao
1 nypa Salt förhöjer smakerna
Att rulla i
Pärlsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chokaldbollar – supergoda och krämiga

  • 15 min
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Att rulla i

Steg

Dela
Annons:

Chokaldbollar – supergoda och krämiga! De som gör de extra krämiga är att ingredienserna mixas till en slät smet. Jag använder även florsocker som gör det extra krämigt. Smeten kan bli något lösare men då är det bara att låta den stelna i kylen en stund innan du rullar till bollar.

Receptet ger 4 st stora chokladbollar. Dubbla mängden för fler!

Steg

1
Färdig

Smeten

Lägg alla ingredienser förutom pärlsockret i en matberedare. Viktigt att smöret är rumstempererat. Mixa till en slät smet. Lägg över i en skål och ställ sedan i kylen så att smeten får sätta sig lite.

2
Färdig

Rulla till bollar

Rulla till 4 stora bollar eller till 8-10 st mindre.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krispig halloumiburgare med jalapenodressing
Föregående
Krispig halloumiburgare med jalapenodressing
Kinesisk kycklingcurry
Nästa
Kinesisk kycklingcurry
Krispig halloumiburgare med jalapenodressing
Föregående
Krispig halloumiburgare med jalapenodressing
Kinesisk kycklingcurry
Nästa
Kinesisk kycklingcurry

Kommentera