Ingredients
-
75 g Smör
-
2 st Ägg
-
2 dl Strösocker
-
0.5 dl Kakao
-
1.5 dl Vetemjöl
-
1 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
Nypa Salt
-
Kokostosca
-
125 g Riven kokos
-
0.5 dl Ljus sirap
-
0.75 dl Strösocker
-
1 dl Vispgrädde
-
40 g Smör
Directions
Chokladkaka med kokostosca eller också kallad ryttarkaka. En saftig chokladkaka med en knaprigt täcke av kokos. Ni hör själva och jag kan intyga att det är väldigt gott!
Formen jag använder är 25×18 cm och ger ca 12-15 bitar.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader och klä en form ca 25x18 med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Smält smöret på låg värme. |
3
Done
|
KokostoscanMedan kakan är i ugnen. Smält smöret - vänd i resterande ingredienser och låt gå på låg värme i 4-5 minuter. |
4
Done
|
Lägg på kokostoscan på kakanTa ut kakan ur ugnen och fördela kokostoscan över kakan. Höj ugnen till 200 grader och grädda kakan tills kokostoscan får fin färg i ca 10-15 minuter. |
5
Done
|
Låt kakan svalnaLåt kakan svalna och dela sedan upp den i rutor. |