0 0
Chokladkaka med kokostosca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
75 g Smör
2 st Ägg
2 dl Strösocker
0.5 dl Kakao
1.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
Nypa Salt
Kokostosca
125 g Riven kokos
0.5 dl Ljus sirap
0.75 dl Strösocker
1 dl Vispgrädde
40 g Smör

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Chokladkaka med kokostosca

  • 60
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Kokostosca

Directions

Share

Chokladkaka med kokostosca eller också kallad ryttarkaka. En saftig chokladkaka med en knaprigt täcke av kokos. Ni hör själva och jag kan intyga att det är väldigt gott!

 

Formen jag använder är 25×18 cm och ger ca 12-15 bitar.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader och klä en form ca 25x18 med bakplåtspapper.

2
Done

Smält smöret på låg värme.
Vispa ihop ägg och socker till en pösig och ljus smet. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet. Vänd sist ner det smälta smöret och vänd ihop till en jämn smet. Häll över i formen och grädda i ca 20-25 minuter tills kakan inte lägrr är lös på toppen och fått en liten yta (den ska inte vara genomgräddad).

3
Done

Kokostoscan

Medan kakan är i ugnen. Smält smöret - vänd i resterande ingredienser och låt gå på låg värme i 4-5 minuter.

4
Done

Lägg på kokostoscan på kakan

Ta ut kakan ur ugnen och fördela kokostoscan över kakan. Höj ugnen till 200 grader och grädda kakan tills kokostoscan får fin färg i ca 10-15 minuter.

5
Done

Låt kakan svalna

Låt kakan svalna och dela sedan upp den i rutor.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lax med pressad potatis och citronsås med rom
previous
Lax med pressad potatis och citronsås med rom
Pasta med rostad tomatsås
next
Pasta med rostad tomatsås
Lax med pressad potatis och citronsås med rom
previous
Lax med pressad potatis och citronsås med rom
Pasta med rostad tomatsås
next
Pasta med rostad tomatsås

Add Your Comment