1 0
Krämig potatisgratäng med dragon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1.5 kg Fast potatis
25 g Smör
1 st Gullök
1.5 msk Torkad dragon
4 dl Mjölk
4 dl Vispgrädde
Salt
Peppar
2.5 dl Finriven parmesan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig potatisgratäng med dragon

  • 50
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

En god  och riktigt krämig potatisgratäng med dragon. Du kan servera gratängen till kyckling, kött eller fisk.

Det går också bra att byta ut dragonen mot annan ört eller krydda.

Potatisgratängen blir godast om man skivar den tunt med mandolin(adlink) och har mycket grädde och mjölk i.

Steps

1
Done

Prepp

Skala och mandolina potatisen ca 2-3 mm tjocka skivor.
Skala och finhacka löken.

2
Done

Tillaga

Smält smöret i en djup kastrull och fräs löken tills den mjuknat något.
Vänd i dragon och potatis. Blanda ihop och tillsätt grädde, mjölk salt och peppar. Potatis behöver vara salt så smaka av gräddmjölken så att den är tillräckligt med salt. Låt koka upp och sedan sjuda i 10 minuter. Värm ugnen på 200 grader.

3
Done

Häll över potatisen i en ugnssäker form. Toppa med finriven parmesan och grädda i ugnen i ca 30 minuter. Känn med sticka/tandpetare så att potatisen är färdig. Exakt tid avgörs av hur tjock potatisen är.

4
Done

Servera

Servera till valfri måltid!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
cornflakespanerad kyckling med kålsallad
next
Gnocchi med färs och kål
previous
cornflakespanerad kyckling med kålsallad
next
Gnocchi med färs och kål

Add Your Comment