0 0
cornflakespanerad kyckling med kålsallad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kyckling
4 st Kycklingfilé 800 g
2 st Ägg
1.5 dl Vetemjöl
4 dl Cornflakes
1.5 tsk Santa Maria srirachakrydda
1 tsk Vitlökspulver
Salt
Nymalen svartpeppar
Olja att steka i
kålsallad
250 g Vitkål
3 tsk Äppelcidervinäger
3 tsk Neutral olja
Salt
Peppar
sweetchilimajonnäs
1 dl Sweet chili sås
1 dl Majonnäs

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

cornflakespanerad kyckling med kålsallad

  • 35
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Kyckling

  • kålsallad

  • sweetchilimajonnäs

Directions

Share

Steps

1
Done

Kålsallad

Strimla kålen. Massera in med vinäger, olja, salt och peppar tills du är nöjd.

2
Done

Sweetchilimajonnäs

Blanda sweetchili och majonnäs i en skål. Ställ i kylen under tiden.

3
Done

Kyckling

Dela kycklingfilen på mitten men inte helt. Du ska få en stor platt file. Banka filen lätt. Salta och peppra kycklingfilen på båda sidorna. Krydda kycklingen med vitlökspulver och chilipulver.
Vispa upp äggen i en skål - salta och krydda med chilipulver och vitlökspulver. Mixa cornflakes till grovt smul.
Häll upp mjöl i en tallrik.
Värm på en panna med rikligt med olja - så att lår filéerna täcks till hälften när de ligger i pannan.

4
Done

Med hjälp av en grillpinne vänd kycklingen först i mjöl, sen ägg och sist cornflakes. Lägg ner i den varma pannan och stek på medelvärme tills de är gyllene och tillagade. Gör ett litet stick för att se om de är klara - om inte stek lite till.
Låt rinna av på hushållspapper.

5
Done

Servera

Servera kycklingen med kålsalladen och såsen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Säsongswok november – wok med biff, vitkål och morötter
next
Krämig potatisgratäng med dragon
previous
Säsongswok november – wok med biff, vitkål och morötter
next
Krämig potatisgratäng med dragon

Add Your Comment