Ingredienser
-
Biff
- 400 g Lövbiff
- 1 tsk Kinesisk soya
- 1 msk Japansk soya
- 1 tsk Bakpulver
-
Sås
- 2 msk Kinesisk soya
- 3 msk Japansk soya
- 0.75 dl Oystersås
- 3 tsk Strösocker
-
Övrigt
- 250 g Risnudlar 10 mm
- 2 stora eller 4 mindre Morötter
- 150 g Vitkål
- 2 st Vitlöksklyftor
- Neutral olja
- Sötsursås
Steg
Säsongswok november – wok med biff, vitkål och morötter. Dags för en ny wok i säsongs. I november gör jag en wok med breda risnudlar 10 mm, lövbiff, morötter och vitkål. Nudlarna köper jag på östasiatiska livsmedelsbutiker, märket How How.
Andra säsongswoker
Steg
1 Färdig | BiffStrimla biffen. Blanda i en skål med olja, bakpulver, kinesisk och japansk soja. Låt marineras i 30 minuter. |
2 Färdig | SåsenBlanda ihop alla ingredienser i en liten skål. Ställ åt sidan. |
3 Färdig | ÖvrigtKoka upp vatten till nudlarna. Låt dem dra i 5-10 minuter eller tills de är al dente. Sila av i kallt vatten. |
4 Färdig | Woka ihopStek lövbiffen på hög värme i olja så att den får yta. Alla bitar behöver ej vara helt genomstekta då den kommer gå klart i woken. |
5 Färdig | Woka morot och vitkål i olja tills de mjuknar något. Vänd i vitlöken och stek lite till. Vänd sedan i biffen och nudlarna (skölj nudlarna i vatten om de klibbat ihop). Blanda in nudlarna med biffen och grönsakerna. Vänd sedan i såsen och blanda ihop. Låt wokas i 3-4 minuter. |
6 Färdig | ServeraServera med sötsuras |