Ingredients
-
kyckling
-
500 g Kycklinglårfilé
-
2 tsk Japansk soya
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Sås
-
1 dl Oystersås
-
2.5 msk Japansk soya
-
1.5 msk Kinesisk soya
-
2.5 tsk Strösocker
-
Övrigt
-
250 g Broccoli
-
2 st Morötter
-
200 g Zucchini
-
2 st Pak choi
-
400 g Risnudlar 3 mm
-
Neutral olja
-
Tillbehör
-
1 dl Jordnötter
-
Salladslök
Directions
Säsongswok augusti – en wok med massa goda grönsaker som är i säsong i augusti. Jag hade pak choi, broccoli, morötter och zucchini. Samtliga grönsaker var odlade i Sverige. Jag hade även kyckling som protein med tofu går också bra, alternativt att ha i ännu mer grönsaker i.
Steps
1
Done
|
PreppBlöttlägg nudlarna i kallt vatten i ca 1h innan du tillagar woken. |
2
Done
|
SåsenBlanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål. |
3
Done
|
KycklingenSkär kycklingen i mindre bitar. |
4
Done
|
GrönsakerHacka alla grönsaker i önskad form. |
5
Done
|
Tillaga wokenBörja med att steka morot och broccoli i olja. När morötterna börjat mjukna något vänd i pak choi och zucchini. |
6
Done
|
ServeraServera woken med hackade jordnötter och salladslök. |