0 0
Säsongswok augusti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
kyckling
500 g Kycklinglårfilé
2 tsk Japansk soya
1 st Vitlöksklyftor
Sås
1 dl Oystersås
2.5 msk Japansk soya
1.5 msk Kinesisk soya
2.5 tsk Strösocker
Övrigt
250 g Broccoli
2 st Morötter
200 g Zucchini
2 st Pak choi
400 g Risnudlar 3 mm
Neutral olja
Tillbehör
1 dl Jordnötter
Salladslök

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Säsongswok augusti

  • 40
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • kyckling

  • Sås

  • Övrigt

  • Tillbehör

Directions

Share

Säsongswok augusti – en wok med massa goda grönsaker som är i säsong i augusti. Jag hade pak choi, broccoli, morötter och zucchini. Samtliga grönsaker var odlade i Sverige. Jag hade även kyckling som protein med tofu går också bra, alternativt att ha i ännu mer grönsaker i.

Steps

1
Done

Prepp

Blöttlägg nudlarna i kallt vatten i ca 1h innan du tillagar woken.

2
Done

Såsen

Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.

3
Done

Kycklingen

Skär kycklingen i mindre bitar.
Stek i en djup wokpanna på hög värme i olja. När den börjat få lite färg tillsätt sojan och pressad vitlök.
När kycklingen är genomstekt ställ åt sidan.

4
Done

Grönsaker

Hacka alla grönsaker i önskad form.

5
Done

Tillaga woken

Börja med att steka morot och broccoli i olja. När morötterna börjat mjukna något vänd i pak choi och zucchini.
Ringla över lite japansk soja och vänd sedan i kycklingen.
Sila av nudlarna och vänd i den och tillsätt såsen. Tillsätt mer olja ifall det behövs. Blanda och stek tills nudlarna har mjuknat. Sänk värmen och lägg över ett lock på woken för att hjälpa nudlarna att mjukna om det behövs. När nudlarna mjuknat ta woken från plattan.

6
Done

Servera

Servera woken med hackade jordnötter och salladslök.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Filet o fish – fiskburgare
next
Säsongspasta augusti – tomatsås med karamelliserad lök och bacon
previous
Filet o fish – fiskburgare
next
Säsongspasta augusti – tomatsås med karamelliserad lök och bacon

Add Your Comment