0 0
Biang biang noodles – hemmagjorda nudlar med smakrik chiliolja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Nudlar
0.5 msk Salt
130 g Ljummet vatten
250 g Vetemjöl
Till nudlarna
1 tsk Chilipulver
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Five Spice
2 tsk Sesamfrön
2 msk Japansk soya
1 msk Ljus risvinäger
4 msk Neutral olja
3 st Salladslök
2 st Vitlöksklyftor
1 st Pak choi
1 st Broccoli

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Biang biang noodles – hemmagjorda nudlar med smakrik chiliolja

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Nudlar

  • Till nudlarna

Directions

Share

Biang biang noodles – hemmagjorda nudlar med smakrik chiliolja. Det här är så himla gott! Rekommenderar starkt att testa det. Orkar du inte göra dina egna nudlar så kan du köpa färdiga. Då går det extremt fort. Rätten är dessutom helt vegansk!

Steps

1
Done

Nudeldeg

Blanda ihop mjöl, vatten och salt till en deg. Den kommer vara hård och osmidig. Knåda ihop den tills den går ihop. Lägg den i en skål och täck med folie och låt den vila i 30 min. Mjölet kommer då suga åt sig vätskan och degen kommer bli smidigare.
När degen vilat ta upp den och knåda den i 10 min. Den kommer kännas elastisk till en början men bli hårdare igen. Låt den då vila i 20 min till på samma sätt som tidigare (i en plastbunke täck med folie). Ta sedan ut den och kavla ut degen till en rektangel som är 0.5-1 cm tjock. Olja degen på båda sidorna. Degen ska vara helt täckt med olja. Täck den den utkavlade degen med olja och plastfolie och låt ligga i 30 min eller tills du ska tillaga dem.

2
Done

Gör nudlarna

Dela degen i strimlor, ungefär 1,5 cm breda. Håll strimlan i ändarna och gunga den upp och ned och dra försiktigt. Du kommer få långa smala nudelband. Upprepa med resten av degen.

3
Done

Tillbehören

Blanda soya och risvinäger i en skål. Hacka chili, vitlök och salladslök.
Blanda ihop kryddorna och sesamfrön i en annan liten skål. Koka upp pak choien och broccolin i 1 min. Nu är allt redo och vi kan koka nudlarna.

4
Done

Koka nudlarna

Koka upp en stor kastrull med vatten med lite salt. Ha i nudlarna när vattnet kokat upp och avstanna kokningen genom att hälla i lite kallt vatten. När de börjat koka igen, häll i ytterliggare lite kallt vatten så kokningen precis stannar av. Låt sedan nudlarna koka tills de är al dente, smaka av. Ta ut dem och skölj i kallt vatten!

5
Done

Servera

Lägg nudlarna i en skål. Strö över salladslök, vitlök, chili och kryddblandningen (ca 2-3 tsk) och lägg på pak choi och broccoli. Värm på oljan i en liten kastrull tills den börjar ryka lite. Häll då över olja på nudlarna direkt på tallrikan och rör om. Toppa sedan med soyan och mer salladslök och grönsaker, och ev. lite salt. Servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Mjuka hemmagjorda hamburgerbröd
previous
Mjuka hemmagjorda hamburgerbröd
karamell granola
next
Karamell granola
Mjuka hemmagjorda hamburgerbröd
previous
Mjuka hemmagjorda hamburgerbröd
karamell granola
next
Karamell granola

Add Your Comment