0 0
Vegetarisk moussaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Potatis
800 g Fast potatis
Olivolja
Salt
Peppar
Sås
1 st Gullök
1 st Aubergine
1 st Zucchini
800 g Finkrossade tomater
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Oregano
Salt
Peppar
Bechamel
10 dl Kall mjölk
2.25 dl Vetemjöl
120 g Smör
2 dl Finriven parmesan
2 st Äggula
Salt
Peppar
Övrigt
Riven ost

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Vegetarisk moussaka

  • 100
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Potatis

  • Sås

  • Bechamel

  • Övrigt

Directions

Share

En smarrig vegetarisk moussaka! Istället för färs så har jag gjort en tomatsås med zucchini och aubergine.

Servera mer tzatziki och oliver eller sallad!

Steps

1
Done

Potatis

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen i ca 0.5 cm tjocka skivor. Har du en mandolin så använd den!
Vi vill börja med potatisen för att få in den i ugnen medan vi gör köttfärsen och såsen.
Ringla lite olja i en form ca 30x20 cm och placera potatisen så att den täcker botten av formen. Ringla över lite mer olja, salta och peppra. Skjutsa in i ugnen i ca 30 minuter.

2
Done

Sås

Tärna lök, aubergine och zucchini. Värm en panna med olja. Stek löken. Addera zucchini och aubergine. Stek tills grönsakerna släppts vätska och börhat få lite yta. Pressa i vitlök och tillsätt tomatpure. Stek lite till. Vänd i finkrossade tomater, oregano salta och peppra. Sänk värmen och låt puttra i ca 10-15 minuter.

3
Done

Bechamelen

Värm mjölken i micron. Smält smöret i en djup kastrull på låg till medelvärme. Tillsätt mjölet under och vispa så att du får en en trög smet. Lös nu upp smeten genom att tillsätta mjölken i 3 omgångar. Tillsätt litegrann och rör ihop, när det börjar tjockna så tillsätter du mer. När all mjölk är i - låt det bara puttra upp tills du ser första bubblan och ta sedan bechamelen från plattan.

4
Done

Vänd i finriven parmesan. Tillsätt peppar, muskotnöt och örtsalt. Smaka av. Vänd sist i äggulorna och rör ihop.
Såsen ska ha samma konsistens som en vaniljkräm.

5
Done

Montera

Ta ut potatisen ur ugnen och toppa med grönsakssåsen. Häll sedan på ett tjockt lager med bechamelsås så att hela täcks och avsluta med riven ost. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

6
Done

Ta ut moussakan och låt den svalna och sätt sig en stund innan du serverar.
Servera gärna med en god sallad till!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Marry med ravioli
next
Havrepannkakor
previous
Marry med ravioli
next
Havrepannkakor

Add Your Comment