1 0
Vegetariska dumplings  – med två dippsåser och grön sallad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Dumplings fyllning
1 paket Gyoza skin (fryst dumplingsdeg)
150 g Shiitake går att ersätta med vanliga champinjoner
100 g Champinjoner
1 st Morötter
2.5 dl Vitkål
2 st Vitlöksklyftor
4 st Salladslök
1 msk Japansk soya
Rapsolja att steka i
Dippsås 1
2 dl Majonnäs
1 tsk Sesamolja
3 tsk Sriracha går bra med sriracha också
Dippsås 2
2 cm Ingefära
1 st Vitlöksklyftor
1 st Lime
2 msk Japansk soya
1 msk Ljus sirap
Grön sallad
3 st Paprika sivri
3 st Salladslök
1 st Pak choi
2 tsk Rapsolja
2 tsk Vitvinsvinäger
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Vegetariska dumplings – med två dippsåser och grön sallad

  • 45
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Dumplings fyllning

  • Dippsås 1

  • Dippsås 2

  • Grön sallad

Directions

Share

Vegetariska dumplings med två olika sorters dippsåser och grön sallad. Ett väldigt gott dumplings recept med vegetarisk fyllning. De har en krispig botten och mjuk ovan sida. Om du ändå är i farten så tycker jag du ska göra en dubbelsats. Går ju alltid att frysa in det som blir över, om det blir över!

Till dumllings dom är stekta gillar jag att servera ett syrligare sås. Om jag ångkokar wontos så passar det bra med en fetare dippsås som t.ex chiliolja.

Steps

1
Done

Fyllningen till dumplings

Tina de frysta dumplingsbladen (kolla på videos på Youtube så kan du se olika sett man kan vika dem sen).
Riv morot och vitkål, finhacka schalottenlök, shiitake och vanliga champinjoner. Låt svampen först svettas i en torr panna i ett par minuter tills de börjat släppa vätska. Tillsätt sedan löken, vitkålen och morötterna och fortsätt steka en stund till. Pressa ner vitlöken, smula ner buljongen och tillsätt soya och olja. Låt steka på i någon minut till. Smaka av. Du kan ha i litr fisksås eller five spice om du har det.
Häll sedan över på en tallrik och låt fyllningen svalna innan du kan vika ihop dina dumplings.

2
Done

Gör såserna medan fyllningen svalnar

Blanda ihop alla ingredienserna till respektive sås.

3
Done

Grön sallad

Finhacka alla ingredienser. Blanda ner olja, vinäger och salt precis innan servering.

4
Done

Fyll och vik dumplings

Fyll varje bland med 1-1,5 msk fyllning och vik ihop. Stek den i en panna med olja på medelvärme. Börja med att steka i 2 min på medelvärme, ha i några msk vatten i pannan och var snabb med att lägga på ett lock då de kan spruta. Sänk värmen något. Låt dumplingsen ångas i 5-6 min ungefär. Ta av locket och stek den ytterligare 2 minuter. Botten ska vara krispig och ovan sidan mjuk.

*Har du en bambukorg kan du ånga dina dumplings också!

5
Done

Servera dumplingsen med den gröna salladen och de två dippsåserna, njut!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Baklava med valnötter - balkan recept
previous
Baklava med valnötter – balkan recept
Krämig pasta med trattkantareller
next
Krämig pasta med trattkantareller
Baklava med valnötter - balkan recept
previous
Baklava med valnötter – balkan recept
Krämig pasta med trattkantareller
next
Krämig pasta med trattkantareller

2 Comments Hide Comments

Jo, själva dumplingsen är vegetariska meeen… en dippsås med FISKSÅS som en av ingredienserna? Tänk efter liiiite innan ni lägger upp recept som vegetariska. Hade någon serverat mej den här rätten som vegetarisk hade jag blivit både fly förbannad och beroende på vilken fisksås de använt tvungen att uppsöka sjukhus väldigt fort pga allergi.

Hej! Tack för din kommentar. Dumplingsen är fortfarande vegetariska därav heter receptet ”Vegetariska dumplings”. Sedan finns det 2 dippsåser, en är vegetarisk och den andra inte. Dippsåserna är bara förslag och man kan anpassa dem efter allergier och kost!:)

Add Your Comment