Limekyckling med ris, syrlig gurka och rättika. En fräsch rätt med en krämig sås med smak av lime, ingefära och kyckling. En middag som blir god i matlådan och passar...
Rajma chawal, en nordindisk gryta med kidneybönor. Krämig, god och helt vegetarisk. Serveras med ris. I grundreceptet ingår inte grädde men jag adderade det för ett krämigare resultat. Blev väldigt...
Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs. En enkel rätt inspirerad av Sen Street kitchen – Goma kitchen. Ris med sås som möter stekt kyckling och...
Beef bone broth eller ramen med biffbuljong. En djup och god ramen och buljong som får koka 5h för att gotta ihop sig. Egentligen är det inte så svårt att...
Asiatisk gravad lax med goda smaker från chili, lime, ingefära och japansk soja. Laxen är min favorit på julbordet, midsommarbordet eller när gravad lax serveras. Kan varmt rekommendera att grava...
Vegetarisk vårrullepaj! Vårrullen möter filodegspaj och det blir en smidig och god middag. Toppa med srirachamajonnäs och en gurksallad. I det här recept fyller jag rullarna med morot, salladslök, vitkål...
Mongoliska köttbullar i smakrik och god glaze. Supergoda och passar perfekt att servera till en nudelsallad, med ris eller om rätt på en buffé. Köttbullarna tillagas i ugnen på drygt...
Enkla och goda linsbollar på röda linser. Receptet är enkelt med få ingredienser och går snabbt att laga. Linsbollarna är även helt veganska. Till dem gjorde jag en sallad på...
Röd curry soppa med kyckling – god och snabblagad. God thaisoppa med röd curry, nudlar och kyckling. Till den här soppan gjorde vi egengjorda nudlar men det går utmärkt med...