• Home
  • Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs
1 0
Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kycklingen
700 g Kycklinglårfilé
1 msk Neutral olja
1 tsk Fisksås
1 msk Japansk soya
2 st Vitlöksklyftor
2 cm Ingefära
Såsen
500 ml Kokosmjölk
2 tärningar Kycklingbuljong
1.5 tsk Fisksås
3 cm Ingefära
1 msk Japansk soya
3 dl Vatten
0.5 lime Limesaft
Majsstärkelse att reda med
Sesammajonnäs
1 dl Majonnäs
2 tsk Sesamolja
2 tsk Japansk soya
Snabbpicklade rädisor
10 st Rädisor
Zeta Snabbinläggning
Övrigt
Rättika
Salladslök
Sesamfrön
Ris

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs

  • 45
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Kycklingen

  • Såsen

  • Sesammajonnäs

  • Snabbpicklade rädisor

  • Övrigt

Directions

Share

Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs. En enkel rätt inspirerad av Sen Street kitchen – Goma kitchen. Ris med sås som möter stekt kyckling och fräschor från grönsakerna.

 

Strimlare för att strimla rättikan (adlink)

En enkel och lättanvänd mandolin (adlink)

Steps

1
Done

Snabbpicklade rädisor

Skiva eller mandolina rädisorna tunt. Lägg över i en skål och täck upp med snabbpicklingen. Låt stå medan du förbereder resten.

2
Done

Kycklingen

Börja med att marinera kycklingen i olja, soja, ingefära och vitlök. Låt marineras i minst 20 minuter, men gärna längre om du har tid.

3
Done

Stek sedan kycklingen i en djup gryta tills den får fin färg på båda sidor och är genomstekt. Ställ åt sidan.

4
Done

Såsen

Använd samma gryta som du stekt kycklingen (ta bort brända bitar om det finns).
Fräs ingefära och vitlök i lite olja utan att de tar färg. Tillsätt kokosmjölken, kycklingbuljongen och vatten. Låt koka upp och vänd i japansk soja, lime och fiskås. Låt puttra i 5-10 minuter. Koka under tiden riset och förbered tilllbehören.
Red såsen med majstärkelse (ca 2 msk majstärkelse med 2 msk vatten).
Smaka av såsen med mer soja eller salt. När du tycker att det smakar bra vänd då ner kycklingen och låt den värmas i såsen på låg värme.

5
Done

Sesam och sojamajonnäs

Blanda majonnäsen med sesamoljan och sojan. Häll över i en liten spritsflaska, om du inte har det går det bra att ringla med en sked,

6
Done

Tillbehören

Strimla rättikan - har du en strimlare så är det att föredrar annars går det också bra att strimla tunt med kniv.
Strimla salladslöken.

7
Done

Servera

Servera kycklingen och såsen med ris. Toppa med den fräscha rättikan, syrliga rädisorna, goda majonnäsen, salladslök och sesamfrön.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Edamamebönor med sesamfrön och vitlök
previous
Edamamebönor med sesamfrön och vitlök
Svamprisoni med gremolata
next
Svamprisoni med gremolata
Edamamebönor med sesamfrön och vitlök
previous
Edamamebönor med sesamfrön och vitlök
Svamprisoni med gremolata
next
Svamprisoni med gremolata

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment