0 0
Gyros i hemmagjort mjukt pitabröd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Gyrosbrödet 4 st
3 dl Ljummet vatten
2 tsk Torrjäst
1.5 tsk Strösocker
1.5 msk Olivolja
ca 8 dl Vetemjöl
1.5 tsk Salt
tzaztsiki
0.5 st Gurka
4 dl Grekisk yoghurt
2 st Vitlöksklyftor
Olivolja
Salt
Sallad
1 st Rödlök
1 dl Persilja
20 st Körsbärstomater
Kött och pommes i valfri mängd
Valfritt Gyroskött
Pommes

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Gyros i hemmagjort mjukt pitabröd

  • 120 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Gyrosbrödet 4 st

  • tzaztsiki

  • Sallad

  • Kött och pommes i valfri mängd

Directions

Share

Gyros i hemmagjord mjukt pitabröd, tzatziki, sallad och pommes. Det här är så otroligt gott! Jag använde mig utav färdigköpt fryst gyros och det går lika bra att byta ut mot vegetarisk eller kycklinggyros. Välj det gyroskött som du föredrar. Nedan finner du recept på tillbehören och det otroligt goda och mjuka pitabrödet.

Steps

1
Done

Pitabrödet

Börja med brödet. Lös upp jästen i ljummet vatten tillsammans med socker. Täck bunken och låt jästen aktiveras i 5 min. Blanda då i olivolja och salt. Häll sedan i hälften av mjölet. Fortsatt addera lite mjöl åt gången och börja sedan knåda degen för hand. Det kommer behövas ca 8-8,5 till 9 dl vetemjöl så arbeta in lite åt gången tills degen känns smidig. Den ska vara något klibbig men inte torr. Låt degen vila i en bunke under bakduk i ca 1h. Under tiden kan du göra tzatzikin (se steg 4).

2
Done

När degen jäst färdigt. Ta ut degen ur bunken och dela degen i 4 lika stora delar. Rulla delarna till bollar och täck sedan med bakduk. Nu ska de få vila en stund till, ca 10-15 min. Under tiden kan du förbereda salladen, gyrkosköttet och pommesen (steg 6)

3
Done

Stretcha ut bröden till pitabröd ca 0.5 cm tjocklek på ett lätt mjölat bord. Värm en panna mede lite olja och stek brödet på medelvärme i ca 3 min per sida. När brödet börjar bubbla på ovansidan och fått färg på undersidan är det dags att vända. Du får reglera värmen på plattan efter hur fort det går. Får brödet färg för snabbt - sänk då värmen. Tar det för lång tid - höj. Fortsatt så tills bröden är klara. Täck dem med folie så håller de sig mjuka.

4
Done

Tzatziki

Riv gurkan och pressa ur överflödigt vatten. Blanda sedan ihop alla ingredienser, smaka av med salt och låt stå svalt.

5
Done

Salladen

Hacka persilja, tomat och rödlök. Blanda ihop utan att salta eller ringla över olja får då släpper tomaterna vätska.

6
Done

Gyros och pommes

Grädda pommesen enligt anvisningarna på paketet och börja stek gyrosen när pommesen nästan är klar.

7
Done

Servera gyors med pommes, salladen, tzatziki i det färska brödet. Njut!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Julsallad med prinskorv
Frasiga vörtscones
next
Frasiga vörtscones
previous
Julsallad med prinskorv
Frasiga vörtscones
next
Frasiga vörtscones

2 Comments Hide Comments

Hej!
Vilket/vilka märke köper du gyrosen och pommesen. Har inte alls erfarenhet från sådan ”färdigmat” så behöver bara lite hjälp med just det.

Tack på förhand, önskar dig en härlig dag!

Add Your Comment