0 0
Frasiga vörtscones

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
6 dl Vetemjöl
50 g Smör
3 dl Mjölk
1 dl Vörtkrydda
2.5 tsk Bakpulver
0.25 tsk Salt
1 dl Russin valfritt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Frasiga vörtscones

  • 30
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Vörtscones – enkla, goda och frasiga vörtscones med vörtkrydda och russin. Det går snabbt och smidigt att svänga ihop. Godast är de nybakade med marmelad eller ost och smör. Äter du inte upp alla så rekommenderar jag att frysa in dem. Vörtscones är perfekt till frukost eller fika i juletider!

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Klä en plåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200 grader.

2
Färdig

Blanda mjöl, salt, bakpulver, vörtkrydda i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölbladningen. Vänd i russin (valfritt) och blanda sedan i mjölken. Blanda tills du har en kletig deg. Klicka ut 6 st scones på bakplåtspappret och toppa med frön (inget måste). Grädda sconesen i 15-20 minuter.

3
Färdig

Servera med marmelad eller ost och smör!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Gyros i hemmagjort mjukt pitabröd
Ugnsrostade rödbetor på yoghurtbädd och brynt smör
Nästa
Ugnsrostade rödbetor på yoghurtbädd och brynt smör
Föregående
Gyros i hemmagjort mjukt pitabröd
Ugnsrostade rödbetor på yoghurtbädd och brynt smör
Nästa
Ugnsrostade rödbetor på yoghurtbädd och brynt smör

Kommentera