0 0
Frasiga vörtscones

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 dl Vetemjöl
50 g Smör
3 dl Mjölk
1 dl Vörtkrydda
2.5 tsk Bakpulver
0.25 tsk Salt
1 dl Russin valfritt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Frasiga vörtscones

  • 30
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Vörtscones – enkla, goda och frasiga vörtscones med vörtkrydda och russin. Det går snabbt och smidigt att svänga ihop. Godast är de nybakade med marmelad eller ost och smör. Äter du inte upp alla så rekommenderar jag att frysa in dem. Vörtscones är perfekt till frukost eller fika i juletider!

Steps

1
Done

Klä en plåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200 grader.

2
Done

Blanda mjöl, salt, bakpulver, vörtkrydda i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölbladningen. Vänd i russin (valfritt) och blanda sedan i mjölken. Blanda tills du har en kletig deg. Klicka ut 6 st scones på bakplåtspappret och toppa med frön (inget måste). Grädda sconesen i 15-20 minuter.

3
Done

Servera med marmelad eller ost och smör!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gyros i hemmagjort pitabröd
previous
Gyros i hemmagjort mjukt pitabröd
Ugnsrostade rödbetor på yoghurtbädd och brynt smör
next
Ugnsrostade rödbetor på yoghurtbädd och brynt smör
gyros i hemmagjort pitabröd
previous
Gyros i hemmagjort mjukt pitabröd
Ugnsrostade rödbetor på yoghurtbädd och brynt smör
next
Ugnsrostade rödbetor på yoghurtbädd och brynt smör

Add Your Comment