0 0
Ugnsrostade rödbetor på yoghurtbädd och brynt smör

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
300 g Rödbetor
3 dl Turkisk yoghurt
25 g Smör
0.5 dl Pumpafrön

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ugnsrostade rödbetor på yoghurtbädd och brynt smör

  • 50
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

Steg

Dela
Annons:

Ugnsrostade rödbetor på yoghurtbädd och brynt smör. En perfekt rätt till julbordet eller som tillbehör. Rödbetor passar bra till fetaost och getost, men i det här fallet är det yoghurten som bidrar till det syrliga och feta. Tillsammans med brynt smör och rostade pumpafrön blir det en väldigt god smakkombination.

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

2
Färdig

Skala och dela rödbetorna. Pensla över lite olja och salta lätt. Rost i ugnen i ca 30-40 minuter. Det beror på hur stora klyftorna är, men håll koll mot slutet och känn efter. Rosta pumpafröna under tiden.

3
Färdig

Bryn smöret. Vispa upp yoghurten så att den får en något krämigare konsitens och lägg över på ett fat. Lägg på rödbetorna, ringla över de brynta smöret och toppa med pumpafrön och flingsalt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Frasiga vörtscones
Föregående
Frasiga vörtscones
Nästa
Rostad potatis med karamelliserad lök, pepparotsmajonnäs och gräslök
Frasiga vörtscones
Föregående
Frasiga vörtscones
Nästa
Rostad potatis med karamelliserad lök, pepparotsmajonnäs och gräslök

Kommentera