• Hem
  • Proteinrikt
  • Veganska krispiga “fiskpinnar” med dillsås och havreris
0 0
Veganska krispiga “fiskpinnar” med dillsås och havreris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

400 g Tofu
1.5 dl Vetemjöl
2 msk Tångrom
1.5 tsk Japansk soya
2 dl Havremjölk
1 tsk Santa Maria umamikrydda
Salt
Peppar
Majsstärkelse att vända i
Panko att vända i
Ströbröd att vända i
Dillsås
2 dl Créme Fraiche
1 msk Majonnäs
1 msk Dill
1 tsk Citron
Salt
Peppar
Tillbehör
Havreris
Ärtor

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganska krispiga “fiskpinnar” med dillsås och havreris

Features:
    • 1h och 20 min
    • Medium

    Ingredienser

    • Dillsås

    • Tillbehör

    Steg

    Dela

    Veganska krispiga “fiskpinnar med dillsås och havreris. Riktigt goda veganska fiskpinnar gjorda på naturell tofu. De smakar inte riktigt fisk såklart men tillsammans med alla tillbehör kändes det som att äta fiskpinnar gjorda på fisk. De var riktigt krispiga och goda och jag kommer definitivt laga dem igen 😀 Danny tyckte till och med att de var godare än klassiska fiskpinnar!

    Jag använde naturell tofu från Yipin. Gillar den. Den är naturell, fast och enkel att hantera och steka!

    Steg

    1
    Färdig

    Sätta tofun under press

    Börja med att skiva tofun i fiskpinnekivor. Ca 2 cm breda och avlånga bitar. Torka dem lätt och lägg dem på kökspapper på rad. Lägg kökspapper över och ställ något tungt över dem. Jag ställde en plåt och och sen en tung kastrull. Detta för att få ut vätska och gör tofun ännu mer fast. De får ligga under press i ca 30 min.

    2
    Färdig

    Häll upp en skål med majstärkelse, en med en blandning av panko och ströbröd och en tredje skål där du vispar ihop havremjölk, mjöl, tångrom, umamikrydda, salt, peppar och japansk soya.

    3
    Färdig

    Doppa första bitarna i majstärkelse sen i vätskan och sist i ströbrödet/pankon. Upprepa detta tills alla bitar är panerade.

    4
    Färdig

    Värm en panna med olja. Stek tofupinnarna på medelvärme 6/9 ungefär. Undvik att pilla på dem för mycket för att inte störa paneringen. Vänd på den när de är gyllene och stek sedan även lite på sidorna.

    5
    Färdig

    Dillsås

    Rör ihop creme fraiche, dill, citron, majonnäs och smaka av med salt och peppar.

    6
    Färdig

    Servera tofupinnarna med havreris, ris eller potatis, ärtor och dillsås.

    Emilia

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    brownie med hallonmousse
    Föregående
    Kladdig brownie med hallonmousse
    vegetariska samosas
    Nästa
    Vegetariska samosas med smakrik potatisfyllning
    brownie med hallonmousse
    Föregående
    Kladdig brownie med hallonmousse
    vegetariska samosas
    Nästa
    Vegetariska samosas med smakrik potatisfyllning

    Kommentera