Ingredients
- 400 g Tofu
- 1.5 dl Vetemjöl
- 2 msk Tångrom
- 1.5 tsk Japansk soya
- 2 dl Havremjölk
- Salt
- Peppar
- Majsstärkelseatt vända i
- Pankoatt vända i
- Ströbrödatt vända i
-
Dillsås
- 2 dl Créme Fraiche
- 1 msk Majonnäs
- 1 msk Dill
- 1 tsk Citron
- Salt
- Peppar
-
Tillbehör
- Havreris
- Ärtor
Directions
Veganska krispiga ”fiskpinnar med dillsås och havreris. Riktigt goda veganska fiskpinnar gjorda på naturell tofu. De smakar inte riktigt fisk såklart men tillsammans med alla tillbehör kändes det som att äta fiskpinnar gjorda på fisk. De var riktigt krispiga och goda och jag kommer definitivt laga dem igen 😀 Danny tyckte till och med att de var godare än klassiska fiskpinnar!
Jag använde naturell tofu från Yipin. Gillar den. Den är naturell, fast och enkel att hantera och steka!
Steps
1 Done | Sätta tofun under pressBörja med att skiva tofun i fiskpinnekivor. Ca 2 cm breda och avlånga bitar. Torka dem lätt och lägg dem på kökspapper på rad. Lägg kökspapper över och ställ något tungt över dem. Jag ställde en plåt och och sen en tung kastrull. Detta för att få ut vätska och gör tofun ännu mer fast. De får ligga under press i ca 30 min. |
2 Done | Häll upp en skål med majstärkelse, en med en blandning av panko och ströbröd och en tredje skål där du vispar ihop havremjölk, mjöl, tångrom, umamikrydda, salt, peppar och japansk soya. |
3 Done | Doppa första bitarna i majstärkelse sen i vätskan och sist i ströbrödet/pankon. Upprepa detta tills alla bitar är panerade. |
4 Done | Värm en panna med olja. Stek tofupinnarna på medelvärme 6/9 ungefär. Undvik att pilla på dem för mycket för att inte störa paneringen. Vänd på den när de är gyllene och stek sedan även lite på sidorna. |
5 Done | DillsåsRör ihop creme fraiche, dill, citron, majonnäs och smaka av med salt och peppar. |
6 Done | Servera tofupinnarna med havreris, ris eller potatis, ärtor och dillsås. |
3 Comments Hide Comments
Hallo! Har inte Umamikryddblandningen fisksåspulver i?
jo det hade den visst! Då får man skippa den. Tar bort den ur receptet!
Hej, råkade se att det står att det ska tillsättss umamikrydda i receptet. Mig gör det ingey men tänkte på att du tagit bort den från receptet o folk ksnske undrar😊