• Home
  • Proteinrikt
  • Veganska krispiga ”fiskpinnar” med dillsås och havreris
0 0
Veganska krispiga ”fiskpinnar” med dillsås och havreris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 g Tofu
1.5 dl Vetemjöl
2 msk Tångrom
1.5 tsk Japansk soya
2 dl Havremjölk
Salt
Peppar
Majsstärkelse att vända i
Panko att vända i
Ströbröd att vända i
Dillsås
2 dl Créme Fraiche
1 msk Majonnäs
1 msk Dill
1 tsk Citron
Salt
Peppar
Tillbehör
Havreris
Ärtor

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Veganska krispiga ”fiskpinnar” med dillsås och havreris

Features:
    • 1h och 20 min
    • Medium

    Ingredients

    • Dillsås

    • Tillbehör

    Directions

    Share

    Veganska krispiga ”fiskpinnar med dillsås och havreris. Riktigt goda veganska fiskpinnar gjorda på naturell tofu. De smakar inte riktigt fisk såklart men tillsammans med alla tillbehör kändes det som att äta fiskpinnar gjorda på fisk. De var riktigt krispiga och goda och jag kommer definitivt laga dem igen 😀 Danny tyckte till och med att de var godare än klassiska fiskpinnar!

    Jag använde naturell tofu från Yipin. Gillar den. Den är naturell, fast och enkel att hantera och steka!

    Steps

    1
    Done

    Sätta tofun under press

    Börja med att skiva tofun i fiskpinnekivor. Ca 2 cm breda och avlånga bitar. Torka dem lätt och lägg dem på kökspapper på rad. Lägg kökspapper över och ställ något tungt över dem. Jag ställde en plåt och och sen en tung kastrull. Detta för att få ut vätska och gör tofun ännu mer fast. De får ligga under press i ca 30 min.

    2
    Done

    Häll upp en skål med majstärkelse, en med en blandning av panko och ströbröd och en tredje skål där du vispar ihop havremjölk, mjöl, tångrom, umamikrydda, salt, peppar och japansk soya.

    3
    Done

    Doppa första bitarna i majstärkelse sen i vätskan och sist i ströbrödet/pankon. Upprepa detta tills alla bitar är panerade.

    4
    Done

    Värm en panna med olja. Stek tofupinnarna på medelvärme 6/9 ungefär. Undvik att pilla på dem för mycket för att inte störa paneringen. Vänd på den när de är gyllene och stek sedan även lite på sidorna.

    5
    Done

    Dillsås

    Rör ihop creme fraiche, dill, citron, majonnäs och smaka av med salt och peppar.

    6
    Done

    Servera tofupinnarna med havreris, ris eller potatis, ärtor och dillsås.

    Emilia

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    brownie med hallonmousse
    previous
    Kladdig brownie med hallonmousse
    vegetariska samosas
    next
    Vegetariska samosas med smakrik potatisfyllning
    brownie med hallonmousse
    previous
    Kladdig brownie med hallonmousse
    vegetariska samosas
    next
    Vegetariska samosas med smakrik potatisfyllning

    3 Comments Hide Comments

    Hej, råkade se att det står att det ska tillsättss umamikrydda i receptet. Mig gör det ingey men tänkte på att du tagit bort den från receptet o folk ksnske undrar😊

    Add Your Comment