0 0
Vegetariska samosas med smakrik potatisfyllning

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
6 st Fast potatis
2 dl Ärtor
2 tsk Garam masala
1 tsk Chilipulver
1 tsk Gurkmeja
3 st Vitlöksklyftor
1.5 msk Ingefära
1 st Chili
2 msk Persilja
Deg
4 dl Vetemjöl
ca 3 dl Varmt vatten
4 msk Rapsolja
1 tsk Salt
1 tsk Svarta sesamfrön
Tillbehör
Frityrolja
3 dl Naturell yoghurt
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar
2 msk Persilja

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegetariska samosas med smakrik potatisfyllning

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Deg

  • Tillbehör

Steg

Dela

Vegetariska samosas med smakrik potatisfyllning som vi åt med en yoghurtdipp med vitlök och persilja. Gillar du koriander så kan du byta ut persiljan mot de istället!

Samosas är indiska degknyten som oftast fylls med potatisfyllning eller med lammfärs, jag tycker det var väldigt goda och inte svårare att göra än vanliga piroger. Mitt tips är att kolla på Youtube hur du ska fylla och stänga dem, det gjorde jag och det hjälpte mig..lite svårt att förklara i text 😀

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Koka potatisen med skal och låt den svalna.

2
Färdig

Degen

Häll upp mjöl i en bunke och blanda med svarta sesamfrön (valfritt), salt och olja. Nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt lite varmt vatten åt gången och arbeta ihop till en smidig deg. För hand eller i bakmaskin. Råkar du tillsätta för mycket vatten är det bara att ha i mer mjöl. Täck degen och ställ den åt sidan medan du gör fyllningen.

3
Färdig

Fyllning

Skala och mosa potatisen. Inte helt men den ska vara mosig.

4
Färdig

Riv ingefära, pressa vitlök och hacka chilin. Fräs sedan i olja på medelvärme till låg värme i några minuter. Tillsätt sedan ärtorna och stek några minuter till beroende på om de var frysta eller tinade. Tillsätt sedan gurkmeja och chilipulver och stek lite lite. Vänd ner den mosade potatisen och blanad ordentligt. Krydda med garam masala och salt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Avsluta med att vända ner hackad persilja.

5
Färdig

Forma samosas

dela degen i små pingisbollar. Kavla ut varje pingisboll och dela den på mitten. Vik sedan över ena kanten så den formas till en kon (skulle rekommendera att kolla på Youtube för att se exakt hur man gör). Fortsätt så tills alla samosas är fyllda.

6
Färdig

Värm upp en djup panna med olja. Lägg ner en liten degbit, när den flyter upp är oljan redo. Sänk då till medelvärme. Ha i 2-3 samosas åt gången och fritera tills de är gyllenbruna. Efter 2 min kan du vända på dem och sedan fortsätta så tills de är klara. Låt rinna av på hushållspapper.

7
Färdig

Yoghurtdipp

Rör ihop matlagningsyoghurt, vitlök, salt, peppar och persilja. Gillar du koriander så kan du ha det istället för persilja!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
veganska fiskpinnar
Föregående
Veganska krispiga ”fiskpinnar” med dillsås och havreris
pastarullar med spenat och ricotta
Nästa
Pastarullar med spenat och ricottafyllning i tomatsås
veganska fiskpinnar
Föregående
Veganska krispiga ”fiskpinnar” med dillsås och havreris
pastarullar med spenat och ricotta
Nästa
Pastarullar med spenat och ricottafyllning i tomatsås

Kommentera