0 0
Saltvinäger smashed potatoes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
900 g Delikatesspotatis
30 g Smör
2 dl Vittvinsvinäger
Salt
Peppar
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Saltvinäger smashed potatoes

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela
Annons:

Saltvinäger smashed potatoes. Krispiga smashed potatoes fast med en touch av syra. Väldigt gott och passar till både grillat, burgare med mera. Jag använder extra små delikatesspotatisar från Garant. De blir extra krispigt när potatisarna är små!

Steg

1
Färdig

Koka potatisen

Koka potatisen med skalet på i saltat vatten (1.5 liter) tillsammans med 1.5 dl vitvinsvinäger. Sila av och låt ångas av i 5 min. Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg över potatisen på en plåt klädd med bakplåtspapper och mosa potatisarna med baksidan av ett glas. Du kan olja in glaset lite så fastnar potatisen inte lika lätt. Pensla med smält smör.

2
Färdig

Rosta potatisen i mitten av ugnen 35-45 min tills de är helt gyllene och krispiga. Ta ut dem och pensla med smält smör som du blandar med vinäger (2-3 tsk) i ca 20 g smält smör. Peppra, salta och strö över persilja (om du vill).
Servera till valfri måltid!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sweet chili kycklingspett - goda och saftiga kyckligspett
Föregående
Sweet chili kycklingspett – goda och saftiga kyckligspett
Krämig sparrispasta
Nästa
Krämig sparrispasta
Sweet chili kycklingspett - goda och saftiga kyckligspett
Föregående
Sweet chili kycklingspett – goda och saftiga kyckligspett
Krämig sparrispasta
Nästa
Krämig sparrispasta

Kommentera