Ingredients
-
Köttfärssås
- 500 g Köttfärs
- 1 st Gullök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 800 g Finkrossade tomater
- 1 tärning Köttbuljong
- 1 tsk Oregano
- 1 tsk Basilika
- 1 tsk Lökpulver
- 0.5 dl Ketchup
- 1 tsk Farinsocker
- Salt
- Peppar
-
Övrigt
- 400 g Pasta
- Parmesan
- Persiljafärsk
Directions
Köttfärssås med penne pasta, eller pennini som jag använt just här. Pennini har lite större än penne och har inga räfflor. Älskar penne med köttfärssås tillsammas med lite parmesan, ketchup och gurksallad. Alla har ju sitt recept på köttfärssås men här får ni lite inspiration på hur jag gör. Supergott blir det!
Steps
1 Done | Skala och tärna löken. Fräs löken i olja tills den mjuknat något. Tillsätt färsen och stek den tills den fått färg, färg = smak. Tillsätt sedan alla torkad basilika, oregano, lökpulver och köttbuljongtärning.Stek i 2-3 minuter till. Vänd sedan i finkrossade tomater, ketchup, socker, salt och peppar. Koka upp och låt sedan puttra i 30 min. Sänk värmen och täck med stänkskydd. Rör om då och då. |
2 Done | Koka pastan i mot slutet av såsens koktid. Smaka av såsen med salt och peppar. |
3 Done | ServeraServera pastan med parmesan, ketchup och en gurksallad vid sidan av. |