0 0
Limekyckling i kokossmjölk med ris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
600 g Kycklinglårfilé
2 st Lime
1 st Gullök
2 cm Ingefära
2 st Vitlöksklyftor
1 st Chili
600 ml Kokosmjölk
1 tärning Kycklingbuljong
1 msk Fisksås
Salt
Peppar
Tillbehör
Ris
Broccoli

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Limekyckling i kokossmjölk med ris

  • 30 min
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela
Annons:

Limekyckling i kokosmjölk med ris. Enkel och god kycklingrätt som man kan tillsätta mer grönsaker till ifall man vill. Jag serverade broccoli vid sidan av.

Se mina favoritredskap och köksprodukter

Steg

1
Färdig

Riv vitlöken och ingefäran. Hacka löken och vitlöken.
Fräs sedan löken i olja i i en djup panna tills den mjuknat något. Tillsätt ingefära, chili och vitlök och fräs lite. Häll i kokosmjölken, riv ner limeskal och pressa i saften. Börja med 1 lime och smaka av med mer sen. Smula ner kycklingbuljongen och vänd i fisksåsen. Låt puttra upp och vänd sedan i kycklinglårfilén och låt den tillagas i såsen tills den är klar, ca 15 min. Koka under tiden riset och broccolin.

2
Färdig

Checka så att kycklingen är klar och smaka av såsen med salt, peppar och lime och eventuellt en nypa socker för att balansera upp smakerna.

3
Färdig

Servera

Serva såsen och kycklingen med kokt ris och broccoli.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Köttfärssås med penne – God pastarätt för hela familjen
Föregående
Köttfärssås med penne – God pastarätt för hela familjen

Kommentera