0 0
Krämiga nudlar med asiatiska kycklingköttbullar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Köttbullarna
500 g Kycklingfärs
1 dl Panko
1.5 dl Mjölk
1 tsk Fisksås
1 tsk Five Spice
1 tsk Sriracha
2 tsk Japansk soya
2 cm Ingefära
1 st Vitlök
0.5 dl Persilja
Krämiga nudlar
250 g Äggnudlar
3 dl Créme Fraiche
1.5 dl Vispgrädde
1 msk Sriracha
1 tsk Lökpulver
2 msk Kycklingfond
Topping
Salladslök
Jordnötter

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämiga nudlar med asiatiska kycklingköttbullar

  • 35 min
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Köttbullarna

  • Krämiga nudlar

  • Topping

Steg

Dela
Annons:

Krämiga nudlar med asiatiska kycklingköttbullar. En supergod och smidig rätt som går relativt fort att laga. Köttbullarna blir saftiga och nudlarna krämiga. Servera sötsursås eller sriracha till om du vill!

Se mina favoritredskap och köksprodukter

Steg

1
Färdig

Kycklingköttbullarna

Lå pankon svälla mjölken i ca 5-10 minter (vanligt ströbröd funkar också). Blanda färsen med sriracha, fisksås, finhackad färsk persilja, japansk soya, five spice, ingefära, vitlöök och den svälda ströbrödsblandningen. Smeten kommer vara rätt mjuk men den går att forma till bollar. Provstek 1 och stillsätt salt ifall det behövs. Stek sedan köttbullarna på medelvärme tills de är genomstekta.

2
Färdig

Krämiga nudlar

Koka äggnudlarna al dente enligt anvisningarna på paketet.
Blanda grädde, creme fracihe, sriracha, lökpulver och sriracha i en panna. Koka upp och låt puttra i ca 3-4 min. Smaka av med salt eller er buljong. Vänd i nudlarna (har de klibbat ihop så skölj dem snabbt i vatten och sila av.) Blanda nudlarna med såsen.

3
Färdig

Servera

Servera de krämiga nudlarna med köttbullarna. Toppa med salladslök och jordnötter. Servera sötsursås eller sriracha till om du vill!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Limekyckling i kokossmjölk med ris
Föregående
Limekyckling i kokossmjölk med ris

Kommentera