0 0
Tom kha gai med tofu – thailändsk soppa med rödcurry och kokosmjölk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1.5 msk Röd currypasta
1 liter Kycklingbuljong
2 st Vitlöksklyftor
3 st Citrongräs
2 tsk Ingefära
0.5 st Chili
400 ml Kokosmjölk
1 msk Fisksås
0.5 st Lime
1 msk Farinsocker
Salt om det behövs
Tofu
250 g Tofu
2 msk Majsstärkelse
1 tsk Salt
1 tsk Chilipulver
Ströbröd att vända i
Sesamfrön att vända i
1 dl Mjölk
Topping
250 g Champinjoner
1 st Paprika röd
4 st Salladslök
200 g Sockerärtor
250 g Risnudlar

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Tom kha gai med tofu – thailändsk soppa med rödcurry och kokosmjölk

  • 50
  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Tofu

  • Topping

Directions

Share

Tom kha gai med tofu – thailändsk soppa med rödcurry och kokosmjölk. En sötsyrlig thailändsk soppa som vanligtvis äts med kyckling till men det går lika bra med tofu eller räkor. Toppingen går också att variera. Jag hade paprika, sockerärtor, champinjoner och salladslök till och även nudlar i botten.

Steps

1
Done

Soppan

Koka upp kycklingbuljong i en kastrull. Riv vitllök och ingefära. Hacka chili och citrongräset.
Värm upp lite olja i en panna och fräs chilin, ingefäran, röda currypastan, citrongräset och vitlöken i några minuter. Tillsätt kycklingbuljongen och låt koka upp i 15-20 min.

2
Done

Sila buljongen och tillsätt kokosmjölken. Smaka av med lime, fiskås, socker och salt tills du får en bra balans. Låt koka på svag värme i 10 min.

3
Done

Tofun

Tärna tofun och torka av lite överflödig vätska. Vänd i majstärkelse, chilipulver och salt.
Vänd sedan i valfri mjölk och sen i sesam och ströbröd.
Stek tofun på medelhög värme tills den får en fin och gyllenbrun färg.

4
Done

Toppingen

Skiva paprikan och champinjonerna. Stek sedan på medelhög värme i olja tills de mjuknat upp lite. Även sockerärtorna!

5
Done

Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet och dela salladslöken.

6
Done

Servering!

Lägg nudlar i en djup tallrik. Häll över buljongen och toppa med all topping!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner
previous
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner
Majs och halloumifritters med bulgursallad
next
Majs och halloumifritters med bulgursallad
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner
previous
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner
Majs och halloumifritters med bulgursallad
next
Majs och halloumifritters med bulgursallad

Add Your Comment