0 0
Tom kha gai med tofu – thailändsk soppa med rödcurry och kokosmjölk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1.5 msk Röd currypasta
1 liter Kycklingbuljong
2 st Vitlöksklyftor
3 st Citrongräs
2 tsk Ingefära
0.5 st Chili
400 ml Kokosmjölk
1 msk Fisksås
0.5 st Lime
1 msk Farinsocker
Salt om det behövs
Tofu
250 g Tofu
2 msk Majsstärkelse
1 tsk Salt
1 tsk Chilipulver
Ströbröd att vända i
Sesamfrön att vända i
1 dl Mjölk
Topping
250 g Champinjoner
1 st Paprika röd
4 st Salladslök
200 g Sockerärtor
250 g Risnudlar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tom kha gai med tofu – thailändsk soppa med rödcurry och kokosmjölk

  • 50
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Tofu

  • Topping

Steg

Dela

Tom kha gai med tofu – thailändsk soppa med rödcurry och kokosmjölk. En sötsyrlig thailändsk soppa som vanligtvis äts med kyckling till men det går lika bra med tofu eller räkor. Toppingen går också att variera. Jag hade paprika, sockerärtor, champinjoner och salladslök till och även nudlar i botten.

Steg

1
Färdig

Soppan

Koka upp kycklingbuljong i en kastrull. Riv vitllök och ingefära. Hacka chili och citrongräset.
Värm upp lite olja i en panna och fräs chilin, ingefäran, röda currypastan, citrongräset och vitlöken i några minuter. Tillsätt kycklingbuljongen och låt koka upp i 15-20 min.

2
Färdig

Sila buljongen och tillsätt kokosmjölken. Smaka av med lime, fiskås, socker och salt tills du får en bra balans. Låt koka på svag värme i 10 min.

3
Färdig

Tofun

Tärna tofun och torka av lite överflödig vätska. Vänd i majstärkelse, chilipulver och salt.
Vänd sedan i valfri mjölk och sen i sesam och ströbröd.
Stek tofun på medelhög värme tills den får en fin och gyllenbrun färg.

4
Färdig

Toppingen

Skiva paprikan och champinjonerna. Stek sedan på medelhög värme i olja tills de mjuknat upp lite. Även sockerärtorna!

5
Färdig

Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet och dela salladslöken.

6
Färdig

Servering!

Lägg nudlar i en djup tallrik. Häll över buljongen och toppa med all topping!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner
Föregående
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner
Majs och halloumifritters med bulgursallad
Nästa
Majs och halloumifritters med bulgursallad
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner
Föregående
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner
Majs och halloumifritters med bulgursallad
Nästa
Majs och halloumifritters med bulgursallad

Kommentera