0 0
Majs och halloumifritters med bulgursallad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 g Majs
400 g Halloumi
2 st Ägg
1 tsk Bakpulver
2 msk Potatismjöl
1 st Vitlöksklyfta
Peppar
Chiliflakes
1 msk Persilja
Bulgursallad
3 dl Bulgur
Örtsalt
25 g Smör
1 st Rödlök
150 g Fetaost
150 g Sockerärtor

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Majs och halloumifritters med bulgursallad

  • 45
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Bulgursallad

Directions

Share

Majs och halloumifritters med bulgurssallad till. Har gjort ett liknade recept tidigare med vanlig ost istället för halloumig – receptet finns här. Skillnaden i de här receptet är att jag hade mer halloumi i än vad jag hade ost och de blev därför lite mer ”ostiga”.  Hade även sriracha fraice till också, så smarrigt 🙂

Steps

1
Done

Fritters

Sila av majsen. Riv halloumin och hacka persiljan så du har allting redo.
Mixa hälften av majsen med en stavmixer. Tillsätt sedan resten av majsen, den rivna halloumin, ägg, chiliflakes, vitlök, persilja, peppar och potatismjöl. Tillsätt evenutellt lite salt - men smaka av då halloumin är väldigt salt. Rör ihop alla ingredienser till en smet.

2
Done

Stek fritters

Värm en panna med olja. Forma medelstora bollar av majs och halloumismeten. Lägg den i pannan och pressa lite med en stekspade och forma dem lite. Stek i ett par minuter per sida tills de får fin färg.

3
Done

Bulgursallad

Koka upp bulgur eller couscous om du föredrar det enligt instruktionerna på paketet. När den är färdig tillsätt en klick smör och örtsalt. Låt den svalna lite och blanda ner fetaost, rödlök och sockerärtor.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tom kha gai med tofu - thailändsk soppa med rödcurry och kokosmjölk
previous
Tom kha gai med tofu – thailändsk soppa med rödcurry och kokosmjölk
krispig äppelpaj
next
Äppelpaj med snabb vaniljsås utan ägg
Tom kha gai med tofu - thailändsk soppa med rödcurry och kokosmjölk
previous
Tom kha gai med tofu – thailändsk soppa med rödcurry och kokosmjölk
krispig äppelpaj
next
Äppelpaj med snabb vaniljsås utan ägg

Add Your Comment