Ingredients
-
Fisk & frityrsmet
- 400 g Torskfile
- 1 msk Majsstärkelse
- 2.5 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bikarbonat
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Lökpulver
- 3 dl Vatten
- 1 tsk Vitlökspulver
- Salt
-
Kall dillsås
- 1 dl Dill
- 3 dl Créme Fraiche
- 1 tsk Honung
- 1 tsk Citronsaft
- Salt
-
Potatis
- 900 g Delikatesspotatis
- Salt
- Rapsolja
Directions
Fisn and chips med kall dillsås och krispig potatis. Otroligt gott och passar både till helg och vardags. Ett bra alternativ till fredagstacon om man vill variera sig litegrann! Jag använder torsk i det här receptet med det går även bra med annan vit fisk. Det är även gott att servera ärtor eller en gurksallad till fish and chips. Till fisken serverar jag klyftpotatis men det går lika bra med färdigköpt pommes!
Vegetarisk ”fish” and chips
Tofish and chips – vegetarisk fish and chips
Steps
1 Done | Fisk och frityrsmetSalta och peppra fisken. Blanda ihop smeten: blanda mjöl, majsstärkelse, bikarbonat, kryddorna, citron och vatten till en klumpfri smet. Värm en panna med rikligt med olja på medelvärme. Vänd varje fiskbit i smeten och stek i oljan tills de fått fin färg, exakt tid beror på storlek på fisken. Men gör en testbit för att se exakt hur lång tid du ska fritera den. |
2 Done | PotatisVärm ugnen till 250 grader. Dela potatisen i klyftor/halvor, vänd i olja och salt, och placera de på plåten med en av de skurna sidorna nedåt. Rosta potatisen 20-25 minuter. Strö sedan över flingsalt. |
3 Done | Kall dillsåsHacka dillen. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt. |
4 Done | Servera fisken med potatis, dillsås, citron och kanske en gurksallad till! |