0 0
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Blomkålen
1 st Blomkålshuvud en mindre
2 msk Sriracha
2 msk Japansk soya
2 msk Rapsolja
1 st Vitlöksklyftor
Såsen
50 g Smör
2 dl Créme Fraiche
Övriga tillbehör
1 dl Rostade hasselnötter
Sockerärtor
Couscous

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor

  • 40 min
  • Portioner 2
  • Lätt

Ingredienser

  • Blomkålen

  • Såsen

  • Övriga tillbehör

Steg

Dela

Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor. Stekt blomkål med goda tillbehör är perfekt när man vill äta eller bjuda på något vegetariskt som känns lite lyxigare. Blomkålen är verkligen så  variationsrik.

Steg

1
Färdig

Blomkålen

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop japansk soya, sriracha, olja och vitlök. Skiva blomkålen i ca 1.5 cm tjocka skivor. Pensla på glazen på båda sidorna.
Fräs blomkålsstekarna i smör snabbt i panna och lägg sedan över på en plåt. Grädda blomkålen i ugnen i ca 20 min tills de mjuknat upp. Förbered tillbehören under tiden.

2
Färdig

Såsen

Bryn smöret. Tillsätt creme fraiche och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

3
Färdig

Övrigt

Blanchera sockerärtorna (lägg ner de i kokande vatten i 1 minut).
Rosta hasselnötter om du inte köpt färdigrostade. Koka couscous genom att låda den svälla i i varm buljong.

4
Färdig

Servera

Servera blomkålen med såsen och couscous. Toppa med rostade hasselnötter och sockerärtona!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Röd curry soppa med kyckling - god och snabblagad
Föregående
Röd curry soppa med kyckling – god och snabblagad
Julkola - God och mjuk smörkola
Nästa
Julkola – God och mjuk smörkola
Röd curry soppa med kyckling - god och snabblagad
Föregående
Röd curry soppa med kyckling – god och snabblagad
Julkola - God och mjuk smörkola
Nästa
Julkola – God och mjuk smörkola

Kommentera