• Home
  • Helgmat
  • Kycklingtacos – pulled chicken med barbequesås, smörstekt majs och avokadokräm
0 0
Kycklingtacos – pulled chicken med barbequesås, smörstekt majs och avokadokräm

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kycklingen
400 g Kycklinglårfilé
5 dl Vatten
1 tärning Kycklingbuljong
2 tsk Paprikapulver
1 tsk Chipotle chili
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Chilipulver
1 tsk Oregano
2 msk Ketchup
3 msk Barbequesås
Rapsolja att steka i
Peppar
Salt
Smörstekt majs
4 dl Fryst majs
Smör
Avokadokräm
2 st Avokado
2 st Jalapenos
Salt
Lime efter smak
Övrigt
1 paket Minitortillas
1 dl Jalapenos
3 dl Riven ost
Picklad rödlök valfritt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kycklingtacos – pulled chicken med barbequesås, smörstekt majs och avokadokräm

  • 50
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

  • Kycklingen

  • Smörstekt majs

  • Avokadokräm

  • Övrigt

Directions

Share

Kycklingtacos – pulled chicken med smörstekt majs och avokadokräm. Perfekt helgmiddag! Till serverar jag också picklad rödlök för syra och jalapenos för hetta. Du kan välja själv om du vill gratinera dem med ost eller servera som de är.

Steps

1
Done

Kycklingen

Koka upp kycklingbuljongen i vattnet. Blanda alla kryddor i en skål.
Stek kycklingen som du saltar lätt i en djup panna tills den får yta tillsammans med kryddorna. Addera ketchup och barbequesås. Tillsätt buljongen och låt koka i 20-30 minuter tills buljongen kokat ner och såsen tjocknat.
Ta ut kycklingen och dra isär med en gaffel. Blanda med såsen och smaka eventuellt av med salt ifall det behövs.

2
Done

Smörstekt majs

Stek majset i smör i 4-5 minuter.

3
Done

Avokadokräm

Mixa avokadon tillsammans med pressad vitlök. Smaka av med salt och lime.

4
Done

Servera och gratinera (valfritt)

Vill du gratinera din tacos i ugnen snabbt så lägg på kyckling, majs, ost och jalapenos på ena sidan av tortillan. Vik över och pensla ovansidan av brödet med lite olivolja och kör in i ugnen i 5-10 minuter på 225 grader tills osten smält. Servera sedan med picklad rödlök och avokadokräm.
Vill du inte gratinera är det gott att servera som de är också!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saftiga kanelbullar
previous
Saftiga kanelbullar
Lasagne på spisen - snabblasagne
next
Lasagne på spisen – snabblasagne
Saftiga kanelbullar
previous
Saftiga kanelbullar
Lasagne på spisen - snabblasagne
next
Lasagne på spisen – snabblasagne

Add Your Comment