Ingredients
- 1 st Gullök
- 500 g Valfri färs
- 2 st Vitlöksklyftor
- 400 g Finkrossade tomater
- 1 tärning Köttbuljong
- 1.5 msk Tomatpure
- 5 dl Vatten
- 1.5 msk Fond brynt schallottenlök
- 1 dl Vispgrädde
-
Kryddor
- 1 msk Oregano
- 2 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Strösocker
- Peppar
- Örtsaltvegeta
-
Övrigt
- 250 g Färska lasagneplattor
- 2 st Mozzarella
- 2 dl Finriven parmesan
Directions
Lasagne på spisen – en snabblagad lasagne som du lagar direkt på plattan. Blir ju mer som en mix mellan lasagne och köttfärsås. Oavsett så blir det väldigt gott!
I det här receptet kan jag rekommendera att använda färska lasagneplattor. Det funkar med torra men det kräver lite mer buljong och tid för att bli klara,
Steps
1 Done | FärsenKoka upp buljongtärningen i vatten. |
2 Done | Vänd sedan i buljongen och låt koka i några minuter. Vänd sedan ner dina färska lasagneplattor som du delar i 4 mindre delar. Använder du torra plattor behöver du tillsätta mer buljong och låta det koka ner mer. När dina plattor är kokta toppa med skivad mozzarella och riven parmesan. Lägg över ett lock och låt osten smälta. |
3 Done | ServeraServera lasagnen med valfri sallad! |
One Comment Hide Comments
Har lagat denna rätt flere gånger. Går utmärkt med vanliga lasagneplattor.
Min favorit!