Ingredients
- 400 g Skogschampinjoner
- 1 st Lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 st Morötter
- 2 tsk Strösocker
- 2.5 dl Rödvinmatlagningsvin eller vanligt vin
- 1.5 msk Tomatpure
- 1 msk Fond brynt schallottenlök
- 1 msk Timjan
- 2 st lagerblad
- 1 dl Belugalinser
- 1 st Grönsaksbuljong
- 1 msk Kinesisk soya
- 5 dl Vatten
- Peppar
- Salt
- Neutral olja
-
Övrigt
- 8 st Steklök
- 250 g små champinjoner
- 25 g Smör
-
Potatismos
- 1 kg Potatis
- 1.5 dl varm mjölk
- 25 g Smör
- Salt
- Peppar
Directions
Vegetarisk bouef burgignon med massa god svamp och belugalinser. Jag toppar grytan med mer stekt svamp och smörstekt steklök. Till grytan serverar jag krämig potatismos.
Steps
1 Done | PreppFinhacka löken. Skala och tärna morötterna. Koka upp grönsaksbuljongen och riv vitlöken. |
2 Done | Börja tillagaBörja med att steka skogschampinjonerna i grytan du ska tillaga bouefen i. Stek tills de släppts vätska och fått lite färg. Ta ur svampen och stek nu lök och vitlök. Addera morötterna. Vänd i tomatpure och stek lite till. Tillsätt fond, soja, rödvinet, socker, lagerblad och timjan. Låt koka ner i 10 minuter. |
3 Done | Vänd i linserna och buljongen. Salta och peppra. Låt sedan koka och puttra på medel till låg värme i 20 minuter. Tillsätt sedan skogschampinjonerna och fortsätt koka tills linserna är klara och buljongen fått en djupare smak. Smaka av med salt och peppar, |
4 Done | TillbehörSkala och dela steklöken i halvor. Fräs i smör på medelvärme tills de är mjuka och gyllene. Fräs sedan minichampinjonerna i samma panna. |
5 Done | PotatismosetSkala och koka potatisen. Mosa med en potatisstomp. Addera varm mjölk, smör och örtsalt. Blanda ihop till en slät mos. |
6 Done | ServeraServera grytan med potatismos och toppa med steklökarna och svampen. |