• Hem
  • Asiatiskt
  • Thaisallad med risnudlar, krispig tofu och jordnötsdressing
0 0
Thaisallad med risnudlar, krispig tofu och jordnötsdressing

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Krispig tofu
2 dl Mjölk
2 dl Majsstärkelse
400 g Tofu
0.5 tsk Salt
0.5 tsk Chilipulver
3 dl Panko
Risnudlar & snabb chiliolja
0.5 dl Rapsolja
250 g Risnudlar
1 st Vitlöksklyftor
0.5 st Chili
Salt
Topping och tillbehör
150 g Vitkål
1 st Paprika röd
2 st Morötter
0.5 st Chili
1.5 dl Jordnötter
2 dl Fryst mango går även bra med fryst
4 st Salladslök
1 st Lime
Blandsallad
Jordnötsdressing
1.5 dl Jordnötssmör
2 msk Honung eller lönnsirap!
2 msk Socker
1 st Vitlöksklyftor
2 msk risvinäger
0.5 st Lime
2 cm Ingefära
1 msk Japansk soya
0.5 tsk Chiliflakes
0.75 dl Vatten

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Thaisallad med risnudlar, krispig tofu och jordnötsdressing

  • 50 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Krispig tofu

  • Risnudlar & snabb chiliolja

  • Topping och tillbehör

  • Jordnötsdressing

Steg

Dela
Annons:

Thaisallad ned krispig tofu och jordnötsdresssing. En supergod vegansk sallad! Jag har ätit den här salladen med både en sötsyrligdressing och jordnötsdressing. Båda är väldigt goda! Receptet till jordnötsdressingen finns länkat nedan och ifall du inte tål nötter så finns recept på den sötsyrliga dressingen också nedan. Ett tips är att köpa färdigmixad sallad så går det lite snabbare!

Steg

1
Färdig

Jordnötsdressing

Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa slät snabbt i ett 10-15 sekunder. ViIl du ha den lösare kan du tillsätta lite mer vatten!

2
Färdig

Krispig tofu - förberedelser

Det här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt.

3
Färdig

Tillaga tofun

Tärna tofun och salta lätt.
Häll upp majstärkelse i en skål, valfri mjölk i en annan och panko i en tredje. Salta och blanda i chilipulver i majstärkelsen och vänd sedan tofun i majstärkelsen, sen i mjölken och sist i pankon. Vänd ett par bitar åt gången så att de blir ordentligt täckta. Stek sedan tofun i rikligt med olja på medelvärme på alla sidor tills den är gyllenbryn. Låt rinna av på hushållspapper.

4
Färdig

Risnudlarna och chilioljan

Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Värm på oljan i en liten kastrull och vänd i finhackad chili. Ta kastrullen från värmen och pressa i vitlök och salt.
Skölj nudlarna i kallt vatten och blanda sedan med chilioljan.

5
Färdig

Srimla/hyvla morötter, paprika och vitkål. Tina mangon. Hacka jordnötterna, salladslök och chilin.

6
Färdig

Servering

Risnudlar i botten, grönsaker, tofu, dressing och sedan topping på och salladen är klar!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tacos med svarta bönor, hemmagjord salsa, avokado, stekt majs, gurka och picklad rödlök
Föregående
Tacos med svarta bönor, hemmagjord salsa, avokado, stekt majs, gurka och picklad rödlök
Nästa
Krämig risotto med svamp och krispig grönkål
Tacos med svarta bönor, hemmagjord salsa, avokado, stekt majs, gurka och picklad rödlök
Föregående
Tacos med svarta bönor, hemmagjord salsa, avokado, stekt majs, gurka och picklad rödlök
Nästa
Krämig risotto med svamp och krispig grönkål

Kommentera