0 0
Mjuk och saftig banankaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 st Bananer mogna
1.25 dl Honung
2 st Ägg
3.5 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
4 tsk Bakpulver
50 g Smör
1 msk Kanel

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Mjuk och saftig banankaka

  • 45
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Mjuk och saftig banankaka med smak av kanel. Om du vill kan du kakao istället för kanel, men jag gillar när den smakar lite som morotskaka 😀 tanken var att bananen skulle ligga som topping/dekoration ovanpå men den åkte ner i smeten, men tyckte det var lite nice ändå då vet blev som en liten överraskning när man skar upp kakan. Det man kan göra om man vill ha bananen uppe på är att lägga på den först efter den varit i ugnen i 10 min eller skära bananen i skivor, inte testat men det kan gå 😀

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader och klä en brödform med bakplåtspapper.

2
Done

Mosa 2 st mogna bananer och vispa/rör ihop med honungen. Vispa upp äggen i en annan skål.
Häll över äggvispet i bananerna och rör ihop.

3
Done

Smält smöret. Sikta ner mjöl och bakpulver i ägg-och banansmeten. Tillsätt kanel och vänd med en slickepott. Vänd tillsist ner smöret och mjölken och vänd tills smeten gått ihop. Häll över smeten i en avlång brödform klädd i bakplåtspapper, dela en banan på mitten och lägg den ovanpå smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min.

4
Done

Låt kakan svalna och servera sedan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pasta med blåmusslor i tomatsås
previous
Pasta med blåmusslor i tomatsås
brownie med hallonmousse
next
Kladdig brownie med hallonmousse
pasta med blåmusslor i tomatsås
previous
Pasta med blåmusslor i tomatsås
brownie med hallonmousse
next
Kladdig brownie med hallonmousse

Add Your Comment