0 0
Kladdig brownie med hallonmousse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

100 g Mörk choklad
100 g Mjölkchoklad
1 tsk Vaniljsocker
1 dl Strösocker
100 g Smör
2 st Ägg
0.75 Vetemjöl
Hallonmousse
5 dl Frysta hallon
1 dl Vatten
0.75 tsk Agar agar
3 dl Vispgrädde
0.75 dl Florsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kladdig brownie med hallonmousse

  • 30
  • Medium

Ingredienser

  • Hallonmousse

Steg

Dela

Kladdig brownie med hallonmousse. Riktigt chokladig brownie som jag toppat med hallonmousse, hallon och toffifee.  Hallonmousset bryter av den söta chokladen väldigt bra. Jag gjorde hallonmoussen på agar agar, ett vegansk gelatinsubstitut som funkar riktigt bra! När du sen vispar upp mousset så kan du själv välja hur mycket florsocker du vill sikta ner beroende på hur söt du vill ha den, jag hade ca 0.75 dl och det blev lagom!

Steg

1
Färdig

Brownie

Sätt ugnen på 175 grader. Smörja och täck en form 18 cm i diameter med bakplåtspapper).

2
Färdig

Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen (båda sorterna) och rör om tills chokladen smält

3
Färdig

Knäck äggen i en skål och vispa upp lätt. Tillsätt sockret och blanda. Häll ned smör/chokladbladningen och sikta till sist ner mjölet och vaniljsockret. Vänd ihop till en jämn smet och vänd ner i springformen.
Grädda i ca 15-20 min eller tills kakan "stannat" men fortfarande ser kladdig ut, om den är lite vobblig så är det lugnt då den stelnar när den svalnat. Håll koll efter 10 min för detta kan variera beroende på ugn.

4
Färdig

Hallonmousse

Koka upp hallonen med vatten tills hallonen är helt upplösta. Sila av dem så att alla kärnor försvinner. Häll tillbaka hallonjuicen i kastrullen och koka upp med 0.75 tsk agar agar under omröring i ca 3-5 min. Låt svalna helt i rumstemperatur tills de blir en tjock pure. Jag förberedde min en dag innan och lät den stå i en liten skål på köksbänken men det går att vispa upp den så fort puren svalnat!

5
Färdig

Steg 2

Vispa 3 dl grädde väldigt lätt. Den ska precis börja tjockna till, vispar du för mycket kan moussen skära sig sen när du ska vispa ner hallonpuren.
Sikta ner florsocker och ha i puren. Vispa tills du får en jämn och fluffig hallonmousse.

6
Färdig

Spritsa eller bre över kakan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
saftig banankaka
Föregående
Mjuk och saftig banankaka
veganska fiskpinnar
Nästa
Veganska krispiga ”fiskpinnar” med dillsås och havreris
saftig banankaka
Föregående
Mjuk och saftig banankaka
veganska fiskpinnar
Nästa
Veganska krispiga ”fiskpinnar” med dillsås och havreris

Kommentera