0 0
Pasta med tomatsås med färskost

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
500 g Körsbärstomater
300 g Färskost tomat & örter
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Olivolja
1 tsk Chiliflakes
Salt
Peppar
Övrigt
300 g Pasta
Basilika

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasta med tomatsås med färskost

  • 40
  • Portioner 3
  • Lätt

Ingredienser

  • Övrigt

Steg

Dela

Pasta med tomatsås med färskost med smak av tomat och örter som är krämig och god. Du rostar allt i ugnen, mixar, smakar upp och blandar ihop med pastan. Servera pastan som den är ett toppa med mozzarella eller parmesan. I det här receptet har jag använt stora pastarullar men en mindre pastasort som rigatoni funkar också bra.

Steg

1
Färdig

Rosta i ugnen

Sätt ugnen på 225 grader. Dela tomaterna och sprit ut i en ugnsform, spara plats i mitten av formen. Salta och peppra tomaterna. Klicka ut färkosten i mitten. Lägg i hela skalade vitlöksklyftor.
Ringla över olivolja och sprinkla över chiliflakes. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.

2
Färdig

Mixa och blanda med pasta

Mot slutet av rosttiden - koka pastan och spara sedan ca 1 dl pastavatten.
Mixa de rostade tomaterna och färskosten i en matberedare eller med stavmixer i en skål.
Häll över i en djup panna eller kastrullen du kokat pastan i för att minimera disk. Låt puttra upp och smaka sedan av med salt, peppar och eventuellt mer chili. Vänd i pastan tillsammans med lite pastavatten och basilika.

3
Färdig

Servera

Servera pastan som den är eller toppa med parmesan och mozzarella.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Blåbärspaj med knäckigt crumble med vit choklad
Nästa
Pasta med kyckling, bacon, soltorkade tomater och spenat
Föregående
Blåbärspaj med knäckigt crumble med vit choklad
Nästa
Pasta med kyckling, bacon, soltorkade tomater och spenat

Kommentera