0 0
Blåbärspaj med knäckigt crumble med vit choklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Blåbärsfyllning
500 g Frysta blåbär
1 msk Strösocker
2 msk Majsstärkelse
Täcke
100 g Smör
3 dl Havregryn
2 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
1 tsk Bakpulver
100 g Vit choklad
1 nypa Flingsalt
Tillbehör
Vaniljsås

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Blåbärspaj med knäckigt crumble med vit choklad

  • 35
  • Portioner 6
  • Lätt

Ingredienser

  • Blåbärsfyllning

  • Täcke

  • Tillbehör

Steg

Dela

Blåbärspaj med knäckigt crumble med vit choklad. En jättegod paj som får extra god smak av vit choklad. Täcket är smuligt med samtidigt lite knäckigt. Det heller inte för sött som man kan tror då jag dragit ner på mängden strösocker i täcket. Servera sedan med vaniljvisp eller vaniljsås.

Rekommenderar att köpa ett bättre märke på vit choklad för att få en godare smak, Odense eller Fazer funkar bra t ex.

Steg

1
Färdig

Fyllning

Tina blåbären och låt dem rinna av. Blanda med majstärkelse och socker.
Fördela i en rund form ca 20 cm i diameter eller en rektangulär/kvadratisk form ca 20x15 cm eller 20x20.

2
Färdig

Täcke

Smält smöret. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och en nypa flingsalt. Rör ihop och vänd sist i grovhackad vit choklad.

3
Färdig

Grädda

Fördela täcket över blåbären.
Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter. Täcker ska bli gyllene.

4
Färdig

Servera

Låt pajen svalna och servera sedan med vaniljsås alternativt vaniljvisp eller vaniljglass,

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Fried rice med kyckling och räkor
pasta med tomatsås med färskost
Nästa
Pasta med tomatsås med färskost
Föregående
Fried rice med kyckling och räkor
pasta med tomatsås med färskost
Nästa
Pasta med tomatsås med färskost

Kommentera