0 0
Krämig chorizopasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 g Chorizo
2 dl Vispgrädde
0.5 st Chili
400 g Finkrossade tomater
1 st Schalottenlök
1 nypa Strösocker
20 g Smör
2 st Vitlöksklyftor
1.5 msk Tomatpure
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
400 Pasta
Topping
Parmesan
Persilja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig chorizopasta

  • 35
  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Krämig chorizopasta toppad med riven parmesan. Jag hade chorzio med smak av paprika och vitlök, men det går bra med vilket chorizo som helst. Vill du lyxa till det så har jag ett gott recept på salsicciapasta här.

Steps

1
Done

Stek chili, vitlök, scharlottenlök i olivolja på låg värme i några minuter. Tillsätt tomatpuré, smör och stek i 2-3 min till. Skala och hacka chorizon. Tillsätt den i pannan och stek den tills den fått lite färg.

2
Done

Tillsätt finkrossade tomater, paprikapulver, chilipulver, salt, peppar och en nypa socker. Låt puttra på låg värme i ca 10 min. Koka pastan under tiden. När såsen puttrat klart, ha i grädden. Låt koka upp och smaka av. Vända i pastan!

3
Done

Servera pastan med parmesan och färsk persilja (valfritt).

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig tikka masala med linser
previous
Krämig tikka masala med linser
tonfiskbiffar med äggnudlar
next
Tonfiskbiffar med äggnudlar och srirachamajonnäs
Krämig tikka masala med linser
previous
Krämig tikka masala med linser
tonfiskbiffar med äggnudlar
next
Tonfiskbiffar med äggnudlar och srirachamajonnäs

10 Comments Hide Comments

Hej. Jag lagade krämig chorizopasta, så gott, lite stark men såå len. Den kommer jag att bjuda gäster på, tack!

Hej! Det är vanlig chorizo från t e x Scan, de går att dra av skalet om man bara gör ett litet snitt. Behåller man skalet på så funkar det lika bra och blir lika gott!

Add Your Comment