0 0
Rån med kex och choklad (plazma oblande)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 stora blad Rån
200 g Mörk choklad 55%
300 g Kexsmul
4 dl Strösocker
150 g Smör
2.5 dl Mjölk

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Rån med kex och choklad (plazma oblande)

  • 12h
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Rån med kex och choklad (plazma oblande). Det här är så himla gott och enkelt att tillaga. Du behöver köpa stora rånblad. De finns att hitta på t.ex Citygross eller större butiker som har en balkanhylla, alternativt orientaliska matbutiker. Fyllningen består av kexsmul och choklad. Ja du hör, va kan gå fel?

Steps

1
Done

Koka upp socker och mjölk. Bryt ner chokladen och vänd ihop tillsammans med smöret tills det smält ihop..

2
Done

Ta bort kastrullen från värmen och ha i kexsmul. Jag anänvde 300 g av märket Lane/Plazma som du hittar i de flesta matbutiker som har en balkanhylla. Hittar du inte det märket så kan du mixa 300 g mariekex eller liknande.

3
Done

Fördela smeten på 2 lager rån. Avsluta med de tredje rånet utan fyllning och plasta in rånet. Ställ nu något tungt på rånet (t.ex en träskärbräda eller en plåt med böcker på). Låt stå så i minst 12h innan du skär rånet i bitar. Förvara sedan i matlådor eller burkar. Det går även bra att frysa in eller förvara i kylen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hasselnötsgrottor - lesnik gnezda
previous
Hasselnötsgrottor med nötkräm (no bake)
Hemmagjord pyttipanna med korv
next
Hemmagjord pyttipanna med korv
hasselnötsgrottor - lesnik gnezda
previous
Hasselnötsgrottor med nötkräm (no bake)
Hemmagjord pyttipanna med korv
next
Hemmagjord pyttipanna med korv

Add Your Comment