0 0
Marängtårta med hallon och blåbär

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Tårtbotten
6 st Äggulor medelstora ägg
1 st Citronskal från 1 citron
1 dl Ljummen mjölk
2 msk Citronsaft
0.75 dl Majsstärkelse
2 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
0.5 tsk Bikarbonat
1 krm Salt
2.25 dl Strösocker
1.5 dl Rapsolja
Fyllning
150 g Blåbär
225 g Färska hallon
Maräng
6 st Äggvita
5.25 dl Strösocker
1 krm Salt
0.5 tsk Citronsaft
0.5 tsk Bikarbonat
1 tsk Vaniljsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Marängtårta med hallon och blåbär

  • Portioner 8
  • Medium

Ingredienser

  • Tårtbotten

  • Fyllning

  • Maräng

Steg

Dela
Annons:

Lätt och fluffig marängtårta fylld med färska hallon och blåbär som bryter av det söta. Det går bra att fylla tårtan med citroncurd eller rabarber också om man föredrar det! Huvudsaken är att det ska vara något syrligt.

Steg

1
Färdig

Bären

Sätt ugnen på 200 grader och baka de färska bären mjuka i ca 15 min. Sänk sedan ugnen till 150 grader.

2
Färdig

Tårtbotten

Klä 2 springformar 20 cm med bakplåtspapper och smörj sidorna.
Separera äggvita och äggula (spara äggvitan i en separat bunke till marängen). Blanda mjöl, majstärkelse, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke och ställ åt sidan.
Riv ner citronskal i äggulan och blanda sedan mjölken med citronsaften så att den klumpar ihop sig (ställ åt sidan så länge). Vänd sedan ner olja och socker i äggulan och vispa på medelhastighet i ca 3 min. Smeten kommer se ut som en majonnäs ungefär. Tillsätt sedan mjölken långsamt under vispning på medel till låg hastighet. Smeten kommer gå från majonnäs konsistens till att likna en vaniljkräm. Vispa tills allt gått ihop.

3
Färdig

Vänd sedan ner de torra ingredienserna och vänd ihop med en slickepott. Fördela smeten i de 2 formarna och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20-25 min. Bottnarna ska ha rest sig och blivit gyllenbruna. Gör ett stickprov och se om botten är klar. Låt sedan bottnarna svalna i formarna i 15 min. Ta sedan av formarna och låt de svalna helt innan du spacklar tårtan.

4
Färdig

Marängen

Blanda äggvitan, socker, citronsaft, bikarbonat och vaniljsocker. Lägg skålen ovanpå en kastrull med vatten som du kokar upp på medelvärme. Vattnet ska precis koka. Vispa sedan äggvitan över vattnenbadet med elvisp på medel till låg värme i ca 5 min eller tills sockret löst upp sig. Äggvitan ska kännas varm och du kan också känna med fingarna om det finns några sockerkristaller kvar.

5
Färdig

Lägg över marängen i din köksassistenten (eller vispa i samma skål med esvisp) och vispa i ca 5-7 min tills du har en fluffig och vit maräng.

6
Färdig

Montera tårtan

Lägg din en botten på serveringsfat och täck hela med hälften av marängen. Du ska ha 1 -1.5 cm lager över hela. Toppa med dina bär (fyll inte hela vägen ut, spara ca 1 cm). Toppa med resten av marängen. Försök skapa små toppar med en sked. Bränn sedan av marängen med en brännare! Låt tårtan sätta sig i 2-4h och servera sedan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vitlöksbrödssnurror - frasiga och goda
Föregående
Vitlöksbrödssnurror – frasiga och goda
Asiatisk räksallad med glasnudlar
Nästa
Asiatisk räksallad med glasnudlar
Vitlöksbrödssnurror - frasiga och goda
Föregående
Vitlöksbrödssnurror – frasiga och goda
Asiatisk räksallad med glasnudlar
Nästa
Asiatisk räksallad med glasnudlar

2 Comments Dölj kommentarer

Kommentera