0 0
Champinjonburgare med tryffelaioli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g Champinjoner
1 dl Röda linser
1 dl Ströbröd
2 st Ägg
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Rapsolja
1 dl Solrosfrön rostade
Ramslök
Salt
Peppar
Timjan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Champinjonburgare med tryffelaioli

Features:
    • 25 min
    • Serves 4
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Vegetarisk champinjonburgare, toppad med tryffelaioli, ost och rödlök. Rekommenderar starkt att ha sötpotatispommes till denna!

    Alla äter vi burgare på våra egna vis, toppa med det du älskar till burgare och njuut!

    Steps

    1
    Done

    Koka linserna, tar ca 10 min.

    2
    Done

    Under tiden linserna kokar: Skölj champinjonerna och riv dem genom ett rivjärns grövre hål.

    3
    Done

    Rosta solrosfröna i en torr panna och blanda ihop med champinjonerna i en bunke.

    4
    Done

    Häll av linserna och blanda ned med champinjonerna och solrosfröna tillsammans med ägg, ströbröd, hackad ramslök och smaka av med salt, peppar, timjan och kryddor efter behag.

    5
    Done

    Använd en stavmixer eller en blender för att mixa massan till en grov färs. Låt stå i ca 5 min.

    6
    Done

    Rulla och platta till burgare. Stek på medelhög värme i olja på båda sidorna tills de blir gyllenbruna.

    7
    Done

    Lägg på en ostskiva och låt den smälta under de sista stekminuterna.

    8
    Done

    Servering

    Servera med tryffelaioli, sallad, rödlök och tomat tillsammans med sötpotatis.

    Emilia

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Kex och valnötsrulle med banan
    previous
    Valnöt och kexrulle med banan och hasselnötskräm
    Kycklingwok med grönsaker
    next
    Kycklingwok med risnudlar
    Kex och valnötsrulle med banan
    previous
    Valnöt och kexrulle med banan och hasselnötskräm
    Kycklingwok med grönsaker
    next
    Kycklingwok med risnudlar

    2 Comments Hide Comments

    Add Your Comment