0 0
Champinjonburgare med tryffelaioli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
500 g Champinjoner
1 dl Röda linser
1 dl Ströbröd
2 st Ägg
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Rapsolja
1 dl Solrosfrön rostade
Ramslök
Salt
Peppar
Timjan

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Champinjonburgare med tryffelaioli

Features:
    • 25 min
    • Portioner 4
    • Medium

    Ingredienser

    Steg

    Dela
    Annons:

    Vegetarisk champinjonburgare, toppad med tryffelaioli, ost och rödlök. Rekommenderar starkt att ha sötpotatispommes till denna!

    Alla äter vi burgare på våra egna vis, toppa med det du älskar till burgare och njuut!

    Shoppa julklappar på Bagaren och Kocken

    Steg

    1
    Färdig

    Koka linserna, tar ca 10 min.

    2
    Färdig

    Under tiden linserna kokar: Skölj champinjonerna och riv dem genom ett rivjärns grövre hål.

    3
    Färdig

    Rosta solrosfröna i en torr panna och blanda ihop med champinjonerna i en bunke.

    4
    Färdig

    Häll av linserna och blanda ned med champinjonerna och solrosfröna tillsammans med ägg, ströbröd, hackad ramslök och smaka av med salt, peppar, timjan och kryddor efter behag.

    5
    Färdig

    Använd en stavmixer eller en blender för att mixa massan till en grov färs. Låt stå i ca 5 min.

    6
    Färdig

    Rulla och platta till burgare. Stek på medelhög värme i olja på båda sidorna tills de blir gyllenbruna.

    7
    Färdig

    Lägg på en ostskiva och låt den smälta under de sista stekminuterna.

    8
    Färdig

    Servering

    Servera med tryffelaioli, sallad, rödlök och tomat tillsammans med sötpotatis.

    Emilia

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Kex och valnötsrulle med banan
    Föregående
    Valnöt och kexrulle med banan och hasselnötskräm
    Kycklingwok med grönsaker
    Nästa
    Kycklingwok med risnudlar
    Kex och valnötsrulle med banan
    Föregående
    Valnöt och kexrulle med banan och hasselnötskräm
    Kycklingwok med grönsaker
    Nästa
    Kycklingwok med risnudlar

    2 Comments Dölj kommentarer

    Kommentera