0 0
Brigadeirokladdkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kladdkakan
4 st Ägg
175 g Smör
1 dl Kakao
2.5 dl Vetemjöl
3 dl Strösocker
2 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
Brigaderiotopping
200 g Kondenserad mjölk sötad
1 dl Kakao
1.5 dl Vispgrädde
1 tsk Vaniljsocker
1 msk Smör
Topping (valfritt)
Strössel

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brigadeirokladdkaka

  • Portioner 8
  • Medium

Ingredienser

  • Kladdkakan

  • Brigaderiotopping

  • Topping (valfritt)

Steg

Dela
Annons:

Blev inspirerad av min brigadeirotårta och gjorde en kladdkaka med brigadeirofyllning. Resulterade i en riktigt chokladig och krämig kladdkaka. Du kan toppa kladdkakan med nötkross, kokos eller bär istället för strössel om du föredrar det!

För dig som inte vet så är brigadeiro en brasiliansk tryffel som görs på kondenserad mjölk.

Till en sats behöver du bara en halv burk sötad kondenserad mjölk. Resten kan du spara i en liten burk och använda i förslagsvis lemonad!

Se mina favoritredskap och köksprodukter

Steg

1
Färdig

Kladdkaka

Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret. Rör ihop ägg, farinsocker och strösocker. Sikta ner de torra ingredienserna. Vänd ihop försiktigt. Vänd sist i smöret så att du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr.

2
Färdig

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-30 min (jag gräddade 25min men höll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten.
Låt kakan sedan svalna något innan du börjar göra kolan.

3
Färdig

Brigadeiro

Blanda alla ingredienser i en rymlig kastrull. Ställ kastrullen på plattan och koka upp på medel till låg värme under konstant omrörning. Rör om till krämen tjocknat. Kommer ta ca 10 min från att du sett den första bubblan, men gör du en större sats kan det ta längre.
Lägg sedan över krämen i en värmetålig skål och låt svalna i 5-10 min eller tills den inte är superhet. Rör om då och då så att det inte bildas något skinn och för att krämen ska svalna fortare. Toppa kladdkakan sedan kladdkakan med tryffeln och låt den sätta sig i kylen.

4
Färdig

Servera

När båda kladdkakan och tryffeln satt sig lossa kladdkakan från springformen. Lägg över på ett fat och servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Laxwrap - god laxwrap med rödkål och srirachafärskost
Föregående
Laxwrap – god laxwrap med rödkål och srirachafärskost
Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerad kyckling, picklade grönsaker och sririachamajonnäs
Nästa
Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerad kyckling, picklade grönsaker och sririachamajonnäs
Laxwrap - god laxwrap med rödkål och srirachafärskost
Föregående
Laxwrap – god laxwrap med rödkål och srirachafärskost
Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerad kyckling, picklade grönsaker och sririachamajonnäs
Nästa
Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerad kyckling, picklade grönsaker och sririachamajonnäs

Kommentera