0 0
Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerad kyckling, picklade grönsaker och sririachamajonnäs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Bao Buns
7.5 dl Vetemjöl
125 g Majsstärkelse
2.5 tsk Bakpulver
2 tsk Strösocker
3.25 dl Ljummet vatten
0.75 dl Rapsolja
1 tsk Torrjäst
Kycklingen
800 g Kycklinglårfilé
2 msk Hoisinsås
2 msk Japansk soya
1.5 tsk Honung
2 st Vitlöksklyftor
1.5 msk Ketchup
1.5 tsk Five Spice
Picklad morot och ättika
2 st Morötter medelstora
1 st Rättika
1 dl Ättika
3 dl Vatten
2 dl Strösocker
Sririachamajonnäs
2 dl Majonnäs
2 msk Sriracha
Övrig topping
Gurka
Sallad

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerad kyckling, picklade grönsaker och sririachamajonnäs

  • 120 min
  • Portioner 4
  • Hard

Ingredienser

  • Bao Buns

  • Kycklingen

  • Picklad morot och ättika

  • Sririachamajonnäs

  • Övrig topping

Steg

Dela
Annons:

Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerad kyckling, picklade grönsaker och sririachamajonnäs. Bao buns är fluffiga och mjuka bröd från Taiwan. Det går att variera oändligt med protein och tillbehör. Som tacos! Den här kombinationen med kyckling blev riktigt god. Du kan göra samma sak med soyafiléer eller tofu för vegetariskt.

Shoppa julklappar på Bagaren och Kocken

Steg

1
Färdig

Innan du börjar

Vill du ha picklade morot och rättika till så rekommenderar jag att du förbereder det dagen innan eller tar timmar. Kycklingen kan du också lägga i marinad och sedan steka innan du ska ånga dina baos!

2
Färdig

Picklade grönsaker

Skär morot och rättika i tunna stavar. Blanda vatten, vinäger, socker och lite salt. Rör tills sockret och saltet löst sig.

Lägg morot och rättika i en burk och häll över inläggningsvätskan. Låt dra i kylskåp minst en timme, men helst en dag.

3
Färdig

Marinera kyckligen

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Låt kycklingen marineras i 30 min i rumstemperatur eller i kylen över dagen.

4
Färdig

Bao buns

Börja med att blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Blanda ljummet vatten och olja. Vänd sakta ner vätskan i de torra ingredienserna samtidigt som du arbetar degen med en slev eller låter degkroken i en köksassistent sköta jobbet. Om degen känns klibbig så tillsätt lite mer mjöl. När degen gått ihop arbeta degen då i ca 10 minuter tills den är smidig och fin. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i ca 1 timme.

5
Färdig

Ta ut den och knåda den i några minuter. Kavla ut degen ca 1 cm tjock och stansa ut ca 9 cm runda cirklar. Pensla varje plätt med lite neutral olja och vik ihop den. Kavla plätt lätt och placera den på ett bullpapper (du kan också klippa ut små cirklar av bakplåtspapper och lägga brödet på.) Repetera tills degen är slut. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. I slutet av jästiden kan du stekta kyckligen. Stek på medelvärme i olja tills den fått ordentligt med färg.

6
Färdig

Efter 30 min är det dags att ånga bröden. Viktigt att din ångkorg är lika stor som din kastrull så att den inte åker ner i vattnet eller sticker ut för mycket. Fyll din kastrull 1/3 med vatten och låt koka på medellåg värme. Placera korgen på kastrullen och ånga ca 3-4 buns åt gången. Ånga i ca 10 min. . Fortsätt så tills alla är gräddade. Täck de färdiga så att de inte torkar. Låt bunsen svalna något och servera sedan direkt!

7
Färdig

Ångade baos kan du frysa in och ångtina sedan när du vill äta baos igen!

8
Färdig

Servera

Servera baos med kyckligen, picklade grönsaker, gurka sallad och sriracamajonnäsen som du bara blandar ihop i en skål!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Brigadeirokladdkaka
Föregående
Brigadeirokladdkaka
Nasi goreng - indonesiskt fried rice
Nästa
Nasi goreng – indonesiskt fried rice
Brigadeirokladdkaka
Föregående
Brigadeirokladdkaka
Nasi goreng - indonesiskt fried rice
Nästa
Nasi goreng – indonesiskt fried rice

Kommentera