0 0
Nasi goreng – indonesiskt fried rice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Förberedelser
3 dl Ris Långkornigt t.ex basmati
Kyckling
600 g Kycklinglårfilé
3 msk Japansk soya
2 msk Farinsocker
1 msk Kinesisk soya
Övriga ingredienser
1 st Paprika röd
2 dl Ärtor
2 msk Japansk soya
3 tsk Shrimp paste
1 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
1 st Chili
Topping
Salladslök
Sriracha
Stekt ägg

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Nasi goreng – indonesiskt fried rice

  • 30 min
  • Serves 4
  • Easy
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Förberedelser

  • Kyckling

  • Övriga ingredienser

  • Topping

Directions

Share

Nasi goreng – indonesiskt fried rice! Snabblagat och gott. Du kan variera grönsakerna och proteinet. Fried rice görs bäst på kallt ris. Har du överblivet ris så är det perfekt att göra fried rice på. Lagar du fried rice på varmt ris så finns det en risk att rätten blir klibbig och grötig.

Vilken rissort ska du använda till fried ris?

Till fried rice rekommenderas långkornigt ris som t ex basmati ris.

Shrimp paste

I min fried rice använder jag shrimp paste som går att hitta på asiatiska livsmedelsbutiker. Det går att ersätta med torkade eller färska räkor. Vill du laga utan räkor kan du testa med att ersätta med någon sorts fond och sambal oalek eller annan chilipasta.

Steps

1
Done

Koka riset i förväg

Koka riset i förväg och låt det svalna helt. Du kan göra fried rice med ris som är upp till 2 dagar gammalt.

2
Done

Tillaga nasi goreng

Hacka chili, lök och vitlök. Tärna paprikan och kycklingen. Marinera kycklingen i soya och farinsocker. Har du ketchap manis som är en söt soya så kan du använda det istället för soyorna och farinsockret!

3
Done

Fräs löken i olja. Tillsätt sedan chili, vitlök och paprika och fräs lite till. Addera kyckligen och stek tills den nästan är färdigstekt. Vänd i riset tillsammans med ärtorna, shrimp paste och soya. Du kan addera hetta i form av chilisås om du vill.
Låt allt stekas och karamelliseras i 3-4 minuter. Rör runt försiktigt och smaka av.

4
Done

Servera

Servera nasi goreng med stekt ägg och grönsaker. Toppa med lite salladslök och srirachasås om du vill!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerad kyckling, picklade grönsaker och sririachamajonnäs
previous
Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerad kyckling, picklade grönsaker och sririachamajonnäs
Minstronesoppa
next
Minestronesoppa
Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerad kyckling, picklade grönsaker och sririachamajonnäs
previous
Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerad kyckling, picklade grönsaker och sririachamajonnäs
Minstronesoppa
next
Minestronesoppa

Add Your Comment