• Hem
  • Asiatiskt
  • Vegetariska vårrullar med hemmagjord sötsursås
0 0
Vegetariska vårrullar med hemmagjord sötsursås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Vårrullar
200 g Champinjoner
1 burk Bambuskott
2 st Morötter
200 g Vitkål
4 st Salladslök
2 st Vitlöksklyftor
2 msk Japansk soya
2 tsk Ingefära
Salt
Rapsolja att steka i
Vårullsdeg
Sötsursås
1.25 dl Socker
2.5 dl Ananasjuice
3 msk Ketchup
1 msk Japansk soya
1 msk Majsstärkelse
2 msk Vatten
0.75 dl risvinäger

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegetariska vårrullar med hemmagjord sötsursås

  • 35 min
  • Portioner 3
  • Medium

Ingredienser

  • Vårrullar

  • Sötsursås

Steg

Dela

Goda vegetariska vårrullar med hemmagjord sötsursås. Filodegsbladen till vårrullarna har jag köp på en asiatisk livsmedelsbutik.  Jag köpte den näst största storleken, men de finns i både större och mindre. Här har jag ett recept på mindre vårrullar.

 

Steg

1
Färdig

Vårrullarna

Tina upp bladen. Hacka och strimla alla grönsaker. Riv vitlök och ingefära.
Börja med att steka på champinjonerna i olja. Tillsätt sedan resten och stek på i ett par minuter tills vätskan avdunstat. Tillsätt soyan och smaka av med salt. Ställ åt sidan och låt svalna något.

2
Färdig

Rulla och stek vårrullarna

Ta några msk fyllning om du gör större vårrullar som jag. Vik enligt bilden. Ta lite vatten för att och pensla bladen och stänga vårrullen.
Stek vårrullarna i riktligt med olja tills de är krispiga och gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

3
Färdig

Sötsursås

Blanda alla ingredienser förutom majstärkelse och vatten i en kastrull.
Koka upp på medelvärme. Späd ut majstärkelse med vatten och tillsätt i kastrullen under omrörning till såsen tjocknat. Koka i 1 min. Låt sedan svalna. Förvara sedan i flaska eller burk. Såsen håller sig i kyl i ca 2-3 veckor.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Fransk omelett
Föregående
Fransk omelett
Saftig hög chokladtårta med chokladmousse och chokladmaraängsmörkräm
Nästa
Saftig hög chokladtårta med chokladmousse och chokladmarängsmörkräm
Fransk omelett
Föregående
Fransk omelett
Saftig hög chokladtårta med chokladmousse och chokladmaraängsmörkräm
Nästa
Saftig hög chokladtårta med chokladmousse och chokladmarängsmörkräm

Kommentera