0 0
Saftiga pannbiffar med rårörda lingon, potatis och brunsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
750 g Nötfärs
1 st Gullök
1 dl Ströbröd
1 msk Oxfond
2 st Ägg
2 dl Mjölk
Örtsalt
Peppar
Smör att steka i
Sås
2.5 dl Vispgrädde
2.5 dl Mjölk
20 g Smör
1.5 msk Vetemjöl
2 tsk Kinesisk soya
1.5 tsk Kalvfond
Peppar
Timjan
Salt
Tillbehör
1 kg Potatis
Lingon
Ärtor

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saftiga pannbiffar med rårörda lingon, potatis och brunsås

  • 50
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Sås

  • Tillbehör

Directions

Share

Pannbiff med brunsås, rårörda lingon, potatis och ärtor. En klassisker som aldrig sitter fel. Många olika ”komponenter” och lite tidskrävande men det är värt tiden!

Steps

1
Done

Pannbiff

Blanda ströbrödet och mjölken och låt svälla. Mixa löken. Blanda sedan färs, ströbrödsbladningen, ägg, lök, örtsalt, fond och peppar ordentligt. Stek sedan länge på medelhög till låg värme tills biffarna är genomstekta. Ös med smör då och då.

2
Done

Sås

Smält smöret och tillsätt mjölet. Tilssätt grädde och mjölk och sedan resterande ingredienser och låt koka upp under omrörning. Låt sedan skjuda i 4-5min.

3
Done

Lingon och ärtor

Koka valfri mängd ärtor
Tina 225 g lingon med 0,75-1,5 dl socker beroende på hur sött du vill ha det.

4
Done

Servera

Servera pannbiffarna med kokt potatis, ärtor, såsen och rårörda lingon.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Mini Bananoffe pavlova
mexikansk pastasallad
next
Mexikansk pastasallad
previous
Mini Bananoffe pavlova
mexikansk pastasallad
next
Mexikansk pastasallad

2 Comments Hide Comments

Tråkigt att det blev så! Stekte du på medel/låg/hög värme? och vilken färs använde du? Lät du ströbrödet svälla i mjölken?

Add Your Comment