• Hem
  • Helgmat
  • Taco boats med chipotlemarinerad kyckling, smörrostad majs och mangosalsa
0 0
Taco boats med chipotlemarinerad kyckling, smörrostad majs och mangosalsa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
8 st Taco boats
3 dl Riven ost
3 dl Fryst majs
Kyckling
500 g Kycklinginnerfilé
2 msk Chipotle paste
2 msk Neutral olja
0.5 tsk Chilipulver
Salt
Peppar
Mangosalsa
1 st Avokado
3 dl Mango
0.5 st Rödlök
10 st Körsbärstomater
1 tsk Neutral olja
Salt
Jalapenomajonnäs
1.5 dl Majonnäs
0.75 dl Gräddfil
0.75 dl Jalapenos

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Taco boats med chipotlemarinerad kyckling, smörrostad majs och mangosalsa

  • 35
  • Portioner 3
  • Lätt

Ingredienser

  • Kyckling

  • Mangosalsa

  • Jalapenomajonnäs

Steg

Dela

Smarriga tacoboats med chipotlemarinead kyckling, smörstekt majs, ost, mangosalsa och jalapenomajonnös. En enkel och väldigt god helgmiddag! Jag köper tacoboats från Old el paso som finns i de allra flesta matbutiker.

Receptet ger 8 st taco boats och man kanske äter 2-4 st per person. Avgör själv hur många tacos ni äter och utöka receptet efter det.

Steg

1
Färdig

Majs och kyckling

Stek majset i smör tills de tinat och fått lite yta. Salta,
Blanda kycklingen med chipotle paste och resten av ingredienserna. Stek i olja tills den är genomstekt.

2
Färdig

Jalapenomajonnäs

Blanda ihop gräddfil, majonnäs och finhackad jalapeno på burk. Smaka av med salt.

3
Färdig

Mangosalsa

Tina mango ifall den är fryst och dela i mindre bitar. Finhacka rödlök och tomat. Tärna avokado. Blanda ihop med olja och lite salt.

4
Färdig

Gratinera och servera

Fördela kycklingen i tacobåtarna. Toppa med majs och ost. Gratinerna i ugnen på 200 grader o ca 5-10 minuter tills osten smält.
Servera sedan båtarna med salsan och såsen!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Sabich sandiwch – vegetarisk macka med rostade grönsaker och bönröra
Föregående
Sabich sandiwch – vegetarisk macka med rostade grönsaker och bönröra

Kommentera