0 0
Pannbiffar med bacon, gräddsås, potatismos och lingon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Pannbiffar
1 st Lök
125 g Tärnad bacon
500 g Blandfärs
1 msk Kycklingfond
1 dl Ströbröd
1 dl Mjölk
1 st Ägg
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Potatismos
1 kg Fast potatis
25 g Smör
1 dl Mjölk
Örtsalt
Gräddsås
3 dl Vispgrädde
2 dl Mjölk
25 Smör
1 msk Vetemjöl
1 msk Kycklingfond
2 tsk Kinesisk soya
Tillbehör
Ärtor
Lingon

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pannbiffar med bacon, gräddsås, potatismos och lingon

  • 45
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Pannbiffar

  • Potatismos

  • Gräddsås

  • Tillbehör

Steg

Dela

Pannbiffar med bacon, gräddsås, potatismos och lingon. Knaprigt stekt och stekt lök i pannbiffarna gör dem extra goda och saftiga. Vill du inte göra potatismoss går det bra med vanlig kokt potatis också. Jag använder blandfärs för att det är lite fetare och blir saftigast, men det går bra med annan färs ocksså!

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Pannbiffar

Blanda ströbrödet och mjölken och låt svälla. Stek baconet tills de får ordentligt med yta. Finhacka och stek löken. Blanda sedan färs, ströbrödsbladningen, ägg, lök, bacon, salt, fond och peppar ordentligt. Forma till biffar. Stek sedan länge på medelhög till låg värme tills biffarna är genomstekta. Ös med smör då och då.

2
Färdig

Potatismos

Skala och tärna potatisen. Koka i saltat vatten. Mosa potatisen med en potatisstomp - tillsätt rumstempererat smör och varm mjölk. Blanda tills du får ett välmosat mos. Tillsätt örtsalt efter smak.

3
Färdig

Sås

Smält smöret och tillsätt mjölet. Tillsätt grädde och mjölk och sedan resterande ingredienser och låt koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda i 4-5min.

4
Färdig

Lingon och ärtor

Koka valfri mängd ärtor.
Tina 225 g lingon med 0,75-1,5 dl socker beroende på hur sött du vill ha det.

5
Färdig

Servera

Servera pannbiffarna med potatismoset, ärtor, såsen och rårörda lingon.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Enkel nyårsdessert – Vispad mjölkchokladganache under chokladskål med kolasås och mangosorbet
Nästa
Saftiga kärleksmums – extra mycket glasyr
Föregående
Enkel nyårsdessert – Vispad mjölkchokladganache under chokladskål med kolasås och mangosorbet
Nästa
Saftiga kärleksmums – extra mycket glasyr

Kommentera